«Φιέστα τέλος»: Η Airbnb απαγόρευσε οριστικά τα πάρτι στα σπίτια της παγκοσμίως

Η απόφαση έρχεται μετά την επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης πάρτι προσωρινά εξαιτίας της εξάπλωση του κορωνοϊού

Τα πάρτι και τις εκδηλώσεις σε σπίτια που διατίθενται για βραχυχρόνια μίσθωση στην πλατφόρμα της αποφάσισε να απαγορεύσει οριστικά η Airbnb.

Η απόφαση έρχεται μετά την επιβολή του μέτρο με καθεστώς προσωρινότητας, όπως είχε παρθεί εξαιτίας της πανδημίας κορωνοιού.

«Η εταιρεία τονίζει ότι ο νέος κανονισμός έχει γίνει «πολύ περισσότερο από ένα μέτρο δημόσιας υγείας» από τότε που εισήχθη τον Αύγουστο του 2020.

«Εξελίχθηκε σε μια βασική πολιτική για την υποστήριξη των οικοδεσποτών μας και των γειτόνων τους», εξήγησε.

Η Airbnb ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ότι οι καταγγελίες περί διοργάνωσης πάρτι μειώθηκαν κατά 44% από τότε που εισήχθη για πρώτη φορά το μέτρο.

Εξαιρέσεις σε αυτή την παγκόσμια απαγόρευση ενδέχεται να γίνουν στο μέλλον για «εξειδικευμένους και παραδοσιακούς χώρους φιλοξενίας».

Παράλληλα αναφέρει πως καταργείται το όριο στον αριθμό των ατόμων που επιτρέπεται να φιλοξενούνται σε ένα σπίτι.

Το προηγούμενο διάστημα η εταιρεία επέβαλε όριο 16 ατόμων λόγω ανησυχιών για την εξάπλωση του κορωνοϊού, διευκρινίζοντας πλέον πως «διάφοροι τύποι μεγαλύτερων σπιτιών μπορούν να στεγάσουν άνετα και με ασφάλεια περισσότερα από 16 άτομα - από κάστρα στην Ευρώπη μέχρι αμπελώνες στις ΗΠΑ έως μεγάλες παραθαλάσσιες βίλες στην Καραϊβική».

«Η κατάργηση αυτού του ανώτατου ορίου έχει σκοπό να επιτρέψει στους οικοδεσπότες να χρησιμοποιούν υπεύθυνα το χώρο στα σπίτια τους, ενώ παράλληλα συμμορφώνονται με την απαγόρευσή μας για ενοχλητικά πάρτι», σημείωσε.

Η εταιρεία άρχισε να βάζει περιορισμούς το 2019, απαγορεύοντας τα πάρτι «ανοιχτής πρόσκλησης» και τα λεγόμενα «chronic party houses» που ενοχλούσαν τους γείτονες.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η εταιρεία εφάρμοσε την απαγόρευση των πάρτι «για λόγους δημόσιας υγείας».

Όπως και άλλα πεδία της τουριστικής βιομηχανίας, η Airbnb αρχικά επλήγη σκληρά εξαιτίας της πανδημίας.

Εν συνεχεία σημείωσε αύξηση στη ζήτηση κατοικοινών.

Αναλυτικότερα, τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους, η Airbnb σημείωσε έσοδα 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αύξηση 70% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Τον Μάιο, η εταιρεία παρουσίασε μια σημαντική ανανέωση αναφορικά με τις δυνατότητες που προσφέρει συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής νέων τρόπων αναζήτησης κατοικιών μέσω συγκεκριμένων κατηγοριών διευκολύνοντας επιπρόσθετα τις κρατήσεις για μεγαλύτερες χρονικά διαμονές εν μέσω της αύξησης της εξ αποστάσεως εργασίας.

Πηγή: skai.gr