Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, θα τιμηθεί στο γκαλά της Hellenic Initiative στη Νέα Υόρκη

Επιστρέφει για 10η χρονιά  το ετήσιο φιλανθρωπικό γκαλά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, μια από τις μεγαλύτερες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που διοργανώνεται στην ελληνοαμερικανική κοινότητα

Επιστρέφει για 10η χρονιά  το ετήσιο φιλανθρωπικό γκαλά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (ΤΗΙ) στη Νέα Υόρκη, το οποίο θα θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου στον χώρο του Cipriani, στην «καρδιά» της Wall Street. 

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που διοργανώνεται στην ελληνοαμερικανική κοινότητα, με δεδομένο ότι το ποσό που συγκεντρώθηκε στο περσινό γκαλά κατάφερε να ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια δολάρια.

Στο φετινή δεξίωση θα τιμηθεί ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ενώ την ευθύνη για την παρουσίαση της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο πρώην πρόεδρος της «Paramount Pictures», Τζίμι Γιαννόπουλος.

Όπως κάθε χρόνο, η εκδήλωση περιλαμβάνει σιωπηλή δημοπρασία με στόχο την ενίσχυση της συγκέντρωσης των δωρεών. Για τη φετινή δημοπρασία δώρισαν τα έργα τους διεθνώς αναγνωρισμένοι Έλληνες καλλιτέχνες και σχεδιαστές κοσμημάτων, με πολλά από τα αντικείμενα να αντλούν έμπνευση από την παράδοση και την ιστορία της χώρας μας.

Τα κεφάλαια που θα συγκεντρώσει η οργάνωση θα διατεθούν σε φιλανθρωπικές δράσεις, αλλά και σε προγράμματα που στηρίζουν την οικονομική ανάκαμψη της χώρας μας.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία ιδρύθηκε το 2012 από εξέχοντα μέλη της Ελληνικής διασποράς, ως ανταπόκριση στην εμβαθυνόμενη οικονομική κρίση στην Ελλάδα.  Ο σκοπός της είναι να κινητοποιήσει την Ελληνική διασπορά και την φιλελληνική κοινότητα για να υποστηρίξει μία βιώσιμη οικονομική ανανέωση για την Ελλάδα και τους κατοίκους της.   

Από το 2012, η Ελληνική Πρωτοβουλία έχει διανείμει περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια σε δράσεις και πρωτοβουλίες εντός της Ελλάδας.

Πηγή: skai.gr