Κλείσιμο

H Μέρκελ δεν αλλάζει γνώμη για την αγορά ρωσικού φυσικού αερίου - «Ήταν το φθηνότερο»

«Ήταν «πολύ λογικό και κατανοητό» να αγοράσουμε ρωσικό φυσικό αέριο επισήμανε η Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην πορτογαλική πρωτεύουσα

Πιστή στις επιλογές της παραμένει η Άνγκελα Μέρκελ υποστηρίζοντας πως η αγορά ρωσικού φυσικού αερίου ήταν μια «λογική και κατανοητή» απόφαση.

«Από αυτή την άποψη, δεν μετανιώνω για οποιεσδήποτε αποφάσεις» επισήμανε η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας από τη Λισαβόνα, σύμφωνα με την Welt.

«Ήταν «πολύ λογικό και κατανοητό» να αγοράσουμε ρωσικό φυσικό αέριο επισήμανε η Άνγκελα Μέρκελ επειδή όπως είπε ήταν φθηνότερο από το υγροποιημένο αέριο των ΗΠΑ, της Σαουδικής Αραβίας ή του Κατάρ.

Επιπλέον, η Ρωσία ήταν «ένας αξιόπιστος προμηθευτής ενέργειας ακόμη και κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου (...)», δήλωσε η Μέρκελ στη συνέντευξη Τύπου στην πορτογαλική πρωτεύουσα.

Η «βίαιη επίθεση» της Ρωσίας στην Ουκρανία άλλαξε την κατάσταση πρόσθεσε. «Είναι ένα σημείο καμπής», τόνισε η πρώην καγκελάριος. «Φυσικά η νέα κυβέρνηση πρέπει να το αντιμετωπίσει. Και το κάνει.» κατέληξε.

Πηγή: skai.gr