H καριέρα του Ρότζερ Φέντερερ σε αριθμούς: 20 Grand Slam, 1,1 δισ. δολάρια σε κέρδη!

Οι ψυχροί αριθμοί δεν αρκούν για να αποτυπώσουν αυτό που ήταν ο Φέντερερ τα 24 χρόνια που έπαιξε επαγγελματικό τένις

Ο Ρότζερ Φέντερερ δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη εβδομάδα ότι ήταν έτοιμος να αποσυρθεί και τώρα ήρθε η μοιραία μέρα.  

Ο 41χρονος θρύλος του τένις θα πατήσει για τελευταία φορά στο γήπεδο ως επαγγελματίας μαζί με τον Ραφαέλ Ναδάλ στο Laver Cup του Λονδίνου. 

Ο Φέντερερ, ο οποίος έχει μείνει εκτός από τον Ιούλιο του 2021, όταν έφτασε στα προημιτελικά του Γουίμπλεντον με τραυματισμό στο γόνατο, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους παίκτες στην ιστορία του αθλήματος όσον αφορά στις επιδόσεις του εντός γηπέδου.

Εκτός γηπέδου, ωστόσο, δεν υπάρχει καμία συζήτηση: Ο Φέντερερ είναι ο μεγαλύτερος τενίστας όλων των εποχών και ένας από τους πιο επιτυχημένους -οικονομικά- αθλητές όλων των εποχών, ανεξαρτήτως αθλήματος.

Βέβαια, οι ψυχροί αριθμοί δεν αρκούν για να αποτυπώσουν αυτό που ήταν ο Φέντερερ τα 24 χρόνια που έπαιξε επαγγελματικό τένις. 

Ακολουθούν μερικά από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της λαμπρής καριέρας του ως τενίστα και ως επιχειρηματία: 

16: Ο αριθμός των συνεχόμενων ετών που ο Φέντερερ κατατάσσεται ως ο πιο ακριβοπληρωμένος τενίστας. Έβγαλε 90 εκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους 12 μήνες, προ φόρων και χρηματιστηριακών αμοιβών,  σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Forbes.

20: Έχει κατακτήσει 20 Grand Slam. Από το 2005 έως το 2007 έφτασε σε δέκα διαδοχικούς μεγάλους τελικούς, μερικούς στη σειρά. 

103: Οι τίτλοι που έχει κατακτήσει συνολικά. Πρώτος σε αυτή τη λίστα με 109 είναι ο Τζίμι Κόνορ. 

310: Ο αριθμός των εβδομάδων που ο Φέντερερ έχει περάσει ως ο κορυφαίος παίκτης του ATP Tour, ρεκόρ που ξεπερνιέται από τις 373 του Τζόκοβιτς. Ωστόσο, ο ίδιος εξακολουθεί να κατέχει το ρεκόρ συνεχόμενων εβδομάδων, με 237 και ήταν ο παίκτης που κατέλαβε ποτέ το Νο. 1, σε ηλικία 36 ετών το 2018.

2 εκατ. δολάρια: Το ποσό που μπορούσε να διεκδικήσει ο Φέντερερ ανά διοργάνωση για να αγωνιστεί όταν ήταν υγιής, φτάνοντας τα 3 εκατ. δολάρια ή και περισσότερα για ορισμένες διοργανώσεις.

90,7 εκατ. δολάρια: Τα εκτιμώμενα κέρδη του Φέντερερ προ φόρων και χρηματιστηριακών αμοιβών για τους 12 μήνες έως τον Μάιο, τα οποία τον κατατάσσουν στην έβδομη θέση της λίστας του «Forbes» με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στον κόσμο. Μόνο περίπου 700.000 δολάρια από αυτά προήλθαν από τα κέρδη του στο τένις. 

130,6 εκατ. δολάρια: Το συνολικό χρηματικό έπαθλο της καριέρας του Φέντερερ από το 1998 που έγινε επαγγελματίας, το τρίτο καλύτερο όλων των εποχών, πίσω από τα 159 εκατ. δολάρια του Τζόκοβιτς και τα 131,7 εκατ. δολάρια του Ναδάλ. Είναι απίστευτο ότι αυτό αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 12% των συνολικών κερδών της καριέρας του προ φόρων και χρηματιστηριακές αμοιβές, με τον Φέντερερ να φέρεται να έχει βγάλει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια από διαφημιστικές συμφωνίες, συναυλίες και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, εκτιμά το Forbes.

300 εκατ. δολάρια: Η αναφερόμενη αξία της επιχείρησης ένδυσης του Φέντερερ με την Uniqlo για δέκα χρόνια. Ο Φέντερερ έχει δώδεκα χορηγούς μαζί με την Uniqlo, συμπεριλαμβανομένων των Credit Suisse, Lindt, Mercedes και Rolex, οι οποίοι τον ακολουθούν πιστά πάνω από μια δεκαετία. 

1,1 δισ. δολάρια: Τα κέρδη της καριέρας του αθλητή. 
 

Πηγή: skai.gr