Για παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας κατηγορείται ο κορυφαίος σύμβουλος του Τζόνσον

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Καταγγελία περί παραβίασης των περιορισμών στις μετακινήσεις λόγω της πανδημίας από τον επικεφαλής πολιτικό σύμβουλο του Πρωθυπουργού Τζόνσον, Ντόμινικ Κάμινγκς, αποκαλύπτουν οι εφημερίδες Guardian και Daily Mirror.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τους, ο κ. Κάμινγκς ταξίδεψε στα τέλη Μαρτίου επί περισσότερο από 250 μίλια από το σπίτι του στο Λονδίνο ως την κατοικία των γονιών του στο Ντάραμ λίγο μετά από την εκδήλωση συμπτωμάτων του κορωνοϊού, ασθένεια που τον κράτησε μακριά από την Ντάουνινγκ Στριτ για εβδομάδες.

Κάτοικος της περιοχής κατήγγειλε την παρουσία του αμφιλεγόμενου πολιτικού συμβούλου του κ. Τζόνσον στην τοπική αστυνομία, η οποία επιβεβαίωσε πως στις 31 Μαρτίου επισκέφθηκε σπίτι της περιοχής και διαπίστωσε πως άτομο από το Λονδίνο βρισκόταν εκεί τελώντας σε απομόνωση.

Όπως καταγγέλεται στον Guardian, ο Ντόμινικ Κάμινγκς εθεάθη ξανά στο σπίτι των γονιών του στις 5 Απριλίου, μαζί με ένα αγόρι που πιθανολογείται πως ήταν ο γιος του.

Την περίοδο εκείνη η κυβερνητική οδηγία απαγόρευε τις επισκέψεις σε εξοχικές κατοικίες ή σε σπίτια άλλων, ιδίως για όσους είχαν εκδηλώσει συμπτώματα της νόσου.

Πηγές της Ντάουνινγκ Στριτ απαντούν ότι ο κ. Κάμινγκς πήρε την απόφαση να περάσει την ασθένεια στο σπίτι των γονιών για να υπάρχει κάποιος να φροντίζει το γιο του, καθώς την ίδια περίοδο νοσούσε με κορωνοϊό και η σύζυγός του.

«Γρήγορες εξηγήσεις» από την κυβέρνηση ζήτησαν οι Εργατικοί, ενώ ο προσωρινός ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών σερ Εντ Ντέιβι είπε πως η καταγγελία ισχύει, τότε ο κ. Κάμινγκς πρέπει να παραιτηθεί. Παραίτηση ή αποπομπή του κ. Κάμινγκς ζήτησε και ο ηγέτης του SNP στο Γουέστμινστερ Ίαν Μπλάκφορντ.

Ο 48χρονος αρχιτέκτονας της εκστρατείας υπέρ του Brexit θεωρείται ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη προσωπικότητα και ο άνθρωπος που συχνά επηρεάζει αποφάσεις του Μπόρις Τζόνσον και γενικότερα της κυβέρνησης.

Πηγή: skai.gr