Για κυρώσεις μιλούσε ο Ζελένσκι όταν έλεγε για «προληπτικά πλήγματα» κατά της Ρωσίας, διευκρινίζει η Ουκρανία

Νωρίτερα ο Ρώσος ΥΠΕΞ είχε δηλώσει ότι αυτές οι δηλώσεις αιτιολογούν την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφερόταν στην επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία όταν πρότεινε χθες «προληπτικά πλήγματα» εναντίον της Μόσχας προκειμένου να αποφευχθεί η χρήση πυρηνικών όπλων από τη ρωσική πλευρά, εξήγησε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

Νωρίτερα σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εκτίμησε ότι οι δηλώσεις του Ζελένσκι στη διάρκεια συζήτησης που οργάνωσε χθες Πέμπτη το αυστραλιανό ινστιτούτο Lowy επιβεβαίωσαν την αναγκαιότητα της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» που έχει ξεκινήσει η Μόσχα στην Ουκρανία.

«Συνάδελφοι, έχετε πάει κάπως μακριά με την πυρηνική σας υστερία και τώρα ακούτε πυρηνικά πλήγματα ακόμη κι όταν δεν υπάρχουν τέτοια», τόνισε ο Σέρχιι Νικιφόροφ, εκπρόσωπος του Ζελένσκι.

«Ο πρόεδρος αναφερόταν στην περίοδο μέχρι (τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία) στις 24 Φεβρουαρίου. Τότε ήταν απαραίτητη η λήψη προληπτικών μέτρων προκειμένου να μην επιτραπεί στη Ρωσία να ξεκινήσει τον πόλεμο. Να σας θυμίσω ότι τα μόνα μέτρα τα οποία συζητούσαμε τότε ήταν προληπτικές κυρώσεις», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Ζελένσκι.

Ο Νικοφόροφ πρόσθεσε ότι υπαινιγμούς για τη χρήση πυρηνικών όπλων «μπορεί να κάνει μόνο το τρομοκρατικό κράτος της Ρωσίας. Δεν θα ακούσετε τέτοιες εκκλήσεις από τη Ρωσία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ