Γερμανία: Ένα παιδί σκοτώθηκε και ένα τραυματίστηκε από τρένο που τα παρέσυρε

Σύμφωνα την Bild, το δυστύχημα έγινε ανάμεσα σε δύο σταθμούς, όπου φορτηγό τρένο χτύπησε και παρέσυρε τα θύματα για εκατοντάδες μέτρα.

Ένα παιδί σκοτώθηκε κι άλλο ένα τραυματίστηκε σοβαρά χθες Πέμπτη στη Γερμανία όταν χτυπήθηκαν και παρασύρθηκαν από τρένο στην πόλη Ρέκλινγκχαουζεν (δυτικά), ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η γερμανική ταμπλόιντ Bild ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι φορτηγό τρένο χτύπησε και παρέσυρε τα θύματα για εκατοντάδες μέτρα ανάμεσα σε δύο σταθμούς.

«Είναι φρικτό. Παιδιά (...) τόσο μικρής ηλικίας, είναι φρικτό αυτό που έγινε εδώ και μπορεί κανείς μόνο να ελπίζει πως οι γονείς θα βρουν τη δύναμη να ξεπεράσουν αυτή τη δυστυχία», είπε σε δημοσιογράφους ο Χέρμπερτ Ρόιλ, ο υπουργός Εσωτερικών της κρατιδιακής κυβέρνησης στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

«Γιατί, πώς έγινε, αυτά είναι ερωτήματα στα οποία δεν μπορεί κανένας να δώσει απαντήσεις ακόμα — και δεν θα επέλυαν τίποτα», πρόσθεσε ο κ. Ρόιλ.

Η αστυνομία αρχικά περιορίστηκε να επιβεβαιώσει πως τρένο παρέσυρε «αρκετούς» νέους, όμως απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Δεν είναι σαφή ακόμη τα αίτια του δυστυχήματος.

Νωρίτερα, δημοσιεύματα ανέφεραν πως κάπου 35 πυροσβέστες και μέλη των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας αναπτύχθηκαν επιτόπου, κοντά σε παλιό αμαξοστάσιο για φορτηγά τρένα, και χρησιμοποιούν UAVs για να εντοπίσουν θύματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ