Κλείσιμο

Γερμανία: Θα κατεβάσει υποψήφιο για την Καγκελαρία στις εκλογές το ακροδεξιό AfD

Η πιθανότητα να γίνει καγκελάριος της Γερμανίας ένας υποψήφιος του AfD είναι πολύ χαμηλή, δεδομένου ότι το κόμμα θα έπρεπε να είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση   

Το ακροδεξιό κόμμα, Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), δήλωσε την Τετάρτη ότι σκοπεύει να προτείνει υποψήφιο καγκελάριο για πρώτη φορά στις εκλογές του 2025 καθώς εκτινάσσεται στα ύψη στις δημοσκοπήσεις, μια ημέρα αφότου η υπηρεσία κατασκοπείας της χώρας προειδοποίησε τους ψηφοφόρους να μην υποστηρίξουν το κόμμα.

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, το AfD, που ιδρύθηκε πριν από μια δεκαετία, έχει ανέλθει στη δεύτερη θέση στις δημοσκοπήσεις λόγω των ανησυχιών των ψηφοφόρων για την ύφεση, τη μετανάστευση και τη μετάβαση σε μια οικονομία ουδέτερη από εκπομπές άνθρακα.

Το ακροδεξιό κόμμα επωφελείται επίσης από τη δυσπιστία των ψηφοφόρων απέναντι στον τρικομματικό συνασπισμό του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, που τους τελευταίους μήνες φαίνεται να αντιμετωπίζει τριγμούς με δημόσιες διαφωνίες μεταξύ των εταίρων για το πως να αντιμετωπίσει αυτές τις κρίσεις.

Το AfD καταγράφει ποσοστό ρεκόρ 19-20%, πίσω από τους συντηρητικούς της αντιπολίτευσης με 27-28%, αλλά μπροστά ή ισοδύναμο με τους Σοσιαλδημοκράτες του Σολτς.

Η πιθανότητα να γίνει καγκελάριος της Γερμανίας ένας υποψήφιος του AfD είναι πολύ χαμηλή, δεδομένου ότι το κόμμα θα έπρεπε να είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση και επί του παρόντος όλα τα άλλα κόμματα έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο συνεργασίας μαζί του.
 

Πηγή: skai.gr