Γερμανία: Κατηγορώ Πρασίνων κατά ομοσπονδιακής κυβέρνησης και ΕΕ για τη Μόρια

Γερμανία: Κατηγορώ Πρασίνων κατά ομοσπονδιακής κυβέρνησης και ΕΕ για τη Μόρια

Σοβαρές κατηγορίες εξαπολύει το κόμμα των Πρασίνων κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και της Ε.Ε. για τη Μόρια.

H βουλευτής των Πρασίνων και εκπρόσωπος του κόμματος στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο (Bundestag) για θέματα προσφυγικής πολιτικής Λουίζε Άμτσμπεργκ, θεωρεί ότι την ευθύνη για την πυρκαγιά που ξέσπασε στον καταυλισμό προσφύγων της Μόριας την έχουν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση: «Ήταν σαφές ότι οι άνθρωποι θα πανικοβληθούν μετά το ξέσπασμα του κορονοϊού. Οι συνθήκες υγείας και υγιεινής είναι άθλιες, οι άνθρωποι δεν ήταν ποτέ σε θέση να προστατευτούν επαρκώς από τον ιό», δήλωσε η Άμτσμπεργκ στην (ελβετική) ηλεκτρονική πύλη ειδήσεων Watson.

Επιπλέον, η Πράσινη πολιτικός εξαπολύει σοβαρές κατηγορίες εναντίον των συγκυβερνώντων κομμάτων: «Για μήνες ασκούμε πίεση στην Χριστιανοδημοκρατική / Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CDU/CSU) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) να βοηθήσουν στην κατανομή των προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δίστασε και κρύφτηκε πίσω από την αδράνεια άλλων κρατών μελών της Ε.Ε.», τόνισε.

Η Άμτσμπεργκ ζητά τώρα να απομακρυνθούν οι πρόσφυγες από την Μόρια: «Η Γερμανία πρέπει αμέσως να προετοιμαστεί για την υποδοχή των προσφύγων από την Ελλάδα. Αναμένω από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αναλάβει άμεση δράση και να υποστηρίξει την Ελλάδα με όλα τα διαθέσιμα μέσα», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ