Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς καταδικάζει τις δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού Εθνικής Ασφαλείας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ ότι το Ισραήλ θα έπρεπε να σκοτώνει 30 με 40 άτομα κάθε βράδυ στη Γάζα, δήλωσε την Τετάρτη κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Ο καγκελάριος καταδικάζει έντονα τις απάνθρωπες εκκλήσεις του υπουργού (Ιταμάρ) Μπεν Γκβιρ, οι οποίες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Σεμπάστιαν Χίλε. «Είναι απαράδεκτες».
Μιλώντας στον πρώην όμηρο της Παλαιστίνης Ισλαμικής Τζιχάντ, Ρομ Μπρασλάβσκι, σε σχόλια που μεταδόθηκαν το Σάββατο το βράδυ, ο Μπεν Γκβιρ δήλωσε ότι ο στρατός του Ισραήλ «θα έπρεπε να πραγματοποιεί στοχευμένες δολοφονίες στη Γάζα, σκοτώνοντας 30 με 40 άτομα κάθε βράδυ», προφανώς αναφερόμενος σε μέλη της Χαμάς και άλλους εχθρούς του Ισραήλ.
Το Βερολίνο καταδικάζει επίσης τα ισραηλινά σχέδια για την κατασκευή πάνω από 1.000 κατοικιών στην λεγόμενη περιοχή E-1 της Δυτικής Όχθης, λέγοντας ότι αυτό θέτει σε κίνδυνο την προοπτική μιας λύσης δύο κρατών.
«Το μήνυμά μας είναι σαφές: δεν πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω βήματα προς την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης», διεμήνυσε ο Χίλε. «Κανένα επίσημο, αλλά ούτε και κανένα πολιτικό, διαρθρωτικό ή άλλο μέτρο των οποίων ο αντίκτυπος οδηγεί ολοένα και περισσότερο και προφανώς στην προσάρτηση. Αντιβαίνουν σε μια λύση δύο κρατών».
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Νοέλ Μπαρό καταφέρθηκε επίσης κατά του Μπεν Γκβιρ, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του «απαράδεκτες και απάνθρωπες».
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.