Γερμανία: Τρεις τραυματίες από επίθεση αγνώστων σε διαδηλωτές έξω από την ιρανική πρεσβεία

Οι επιτιθέμενοι, με τα πρόσωπά τους καλλυμένα από κασκόλ, κατέβασαν σημαίες και πανό που ήταν κρεμασμένα από ένα τροχόσπιτο που ήταν σταθμευμένο κοντά στην ιρανική πρεσβεία

Τρεις άνδρες τραυματίστηκαν σήμερα στο Βερολίνο όταν ειρηνικοί διαδηλωτές δέχθηκαν επίθεση κοντά στην ιρανική πρεσβεία από άνδρες που φορούσαν μάσκα και τράπηκαν έπειτα σε φυγή, ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία.

Οι επιτιθέμενοι, με τα πρόσωπά τους καλλυμένα από κασκόλ, κατέβασαν σημαίες και πανό που ήταν κρεμασμένα από ένα τροχόσπιτο που ήταν σταθμευμένο κοντά στην ιρανική πρεσβεία. Στη συνέχεια οι δράστες προσπάθησαν να ανοίξουν την πόρτα του τροχόσπιτου και ξέσπασε συμπλοκή μεταξύ των επιτιθέμενων και των επιβαινόντων του οχήματος.

Τρεις από τους διαδηλωτές τραυματίστηκαν, δύο από τους οποίους νοσηλεύτηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή με αυτοκίνητο.

Το τροχόσπιτο ήταν διακοσμημένο με πανό γραμμένα με συνθήματα όπως «Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία!», ένα από τα συνθήματα στις διαδηλώσεις που έχουν συγκλονίσει το Ιράν εδώ και εβδομάδες.

Η Ισλαμική Δημοκρατία συγκλονίζεται από ένα κύμα διαμαρτυρίας που πυροδότησε ο θάνατος στις 16 Σεπτεμβρίου της Μασχά Αμινί, μιας 22χρονης Ιρανής Κούρδισσας, η οποία πέθανε τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της στην Τεχεράνη από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε «σωστά» τη μαντίλα της. Στο αρχικό σύνθημα «γυναίκες, ζωή, ελευθερία» προστέθηκαν στη συνέχεια σλόγκαν που στρέφονται ευθέως εναντίον της ηγεσίας του Ιράν.

Η καταστολή των διαδηλώσεων από τις ιρανικές αρχές έχει οδηγήσει σε τουλάχιστον 160 νεκρούς, μεταξύ των οποίων περίπου 20 παιδιά, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα τα μη κυβερνητική οργάνωση Iran Human Rights (IHR), που εδρεύει στο Όσλο.

Πολλές διαδηλώσεις υποστήριξης των Ιρανών διαδηλωτών έχουν διεξαχθεί στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή: skai.gr