Genesis Foundation: Στον Άλμπερτ Μπουρλά το «Εβραϊκό Νόμπελ»

Το Ιδρυμα Genesis Foundation ανακοίνωσε ότι το βραβείο του για το 2022, το επονομαζόμενο Εβραϊκό Νόμπελ, θα απονεμηθεί στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer δρ Αλμπερτ Μπουρλά για την ηγετική ικανότητα, την αποφασιστικότητά του και την προθυμία του για την ανάληψη μεγάλων ρίσκων.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από διαδικτυακή ψηφοφορία με την συμμετοχή 200.000 ανθρώπων σε 71 χώρες και εγκρίθηκε ομοφώνως από τα εννέα μέλη της αρμόδιας επιτροπής του Ιδρύματος.

Ανακοινώνοντας την απόφαση, η Επιτροπή επεσήμανε ότι , αντίθετα με τους διευθύνοντες άλλων εταιρειών, ο Αλμπερτ Μπουρλά αρνήθηκε δισεκατομμύρια δολάρια αμερικανικών ομοσπονδιακών κονδυλίων για να αποφύγει την κυβερνητική γραφειοκρατία και να επιταχύνει την ανάπτυξη και την παραγωγή του εμβολίου των Pfizer/Biontech κατά της Covid-19. Αποτέλεσμα, το εμβόλιο ήταν έτοιμο σε διάστημα μηνών αντί ετών.

Το Εβραϊκό Νόμπελ τιμά πρόσωπα για τα εξαιρετικά επαγγελματικά τους επιτεύγματα, για την συμβολή τους στην ανθρωπότητα και την προσήλωσή τους στις εβραϊκές αξίες.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ θα απονείμει το βραβείο στον Αλμπερτ Μπουρλά κατά την διάρκεια τελετής στην Ιερουσαλήμ στις 29 Ιουνίου.

Κατά παράδοση, οι τιμηθέντες με το βραβείο διαθέτουν το ποσόν του ενός εκατομμυρίου δολαρίων που το συνοδεύει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο Αλμπερτ Μπουρλά ζήτησε από το Ινστιτούτο την διάθεση του ποσού σε προγράμματα με στόχο την διαφύλαξη της μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, με ειδική έμφαση στην τραγωδία της ελληνικής εβραϊκής κοινότητας.

Δείτε όλες οι ειδήσεις 

Πηγή: skai.gr