ΚΑΙΡΟΣ

«Γελοίες» οι δικαιολογίες Τζόνσον για τα κορωνοπάρτι, λέει ο ηγέτης των Εργατικών

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της βρετανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης σερ Κιρ Στάρμερ χλεύασε τον Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για τη δικαιολογία ότι κανείς δεν τον προειδοποίησε πως η συνάθροιση με ποτά στον κήπο της Ντάουνινγκ Στριτ στην οποία παρέστη στις 20 Μαΐου 2020 συνιστούσε πάρτι που παραβίαζε τους κανόνες του lockdown.

Κατά την εβδομαδιαία κοινοβουλευτική συνεδρίαση με ερωτήσεις προς τον Πρωθυπουργό το μεσημέρι, ο κ. Στάρμερ είπε ότι «κανείς δεν πιστεύει» τον Πρωθυπουργό που μετέρχεται «γελοίες και απίστευτες δικαιολογίες».

Στη συνέχεια ρώτησε τον Μπόρις Τζόνσον πότε έμαθε ότι συνεργάτες του είχαν επιφυλάξεις για το πάρτι. Ο Πρωθυπουργός απέφυγε να δώσει μια απάντηση, παραπέμποντας στις σημαντικές αποφάσεις που έχουν λάβει συνεργάτες του στην Ντάουνινγκ Στριτ για την αντιμετώπιση της πανδημίας και στην έρευνα για τα πάρτι που διεξάγει η ανώτερη κρατική αξιωματούχος Σου Γκρέι. Το πόρισμα της έρευνας αναμένεται μάλλον την ερχόμενη εβδομάδα.

«Ο Πρωθυπουργός περιμένει να πιστέψουμε ότι ενώ σε όλους που παρέστησαν στη συγκέντρωση στην Ντάουνινγκ Στριτ είχε ειπωθεί ότι επρόκειτο για κοινωνική εκδήλωση, σε αυτόν και μόνο σε αυτόν είχαν πει ότι επρόκειτο για συνάντηση εργασίας. Συνειδητοποιεί πόσο γελοίο ακούγεται αυτό;» σχολίασε ο ηγέτης των Εργατικών.

Στο ερώτημα του κ. Στάρμερ κατά πόσο ένας Πρωθυπουργός οφείλει να παραιτηθεί αν έχει παραπλανήσει το κοινοβούλιο, ο κ. Τζόνσον πάλι απέφυγε να απαντήσει.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός δέχθηκε καταιγισμό επικριτικών ερωτήσεων από βουλευτές της αντιπολίτευσης, με πολλούς να τον καλούν να παραιτηθεί. Η βουλευτής Νταϊάνα Τζόνσον των Εργατικών είπε ότι είναι ώρα παραίτησης όταν ένας Πρωθυπουργός προσπαθεί να πείσει ότι είναι «ηλίθιος και όχι ανέντιμος».

Σε παρέμβαση που προκάλεσε αίσθηση την παραίτηση του Πρωθυπουργού ζήτησε εμμέσως και ο πρώην Υπουργός Brexit των Συντηρητικών Ντέιβιντ Ντέιβις.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr