Υποψήφιες για το ιδιωτικό γραφείο του Μπιλ Γκέιτς καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν ερωτήσεις σεξουαλικού περιεχομένου – Τι απαντά ο ίδιος

Οι υποψήφιες υποστήριζαν ότι ο υπεργολάβος που έκανε τις συνεντεύξεις για την Gates Ventures, με την επωνυμία Concentric Advisors, τούς έκανε ερωτήσεις σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή

Υποψήφιες για εργασία στο ιδιωτικό γραφείο του Μπιλ Γκέιτς ερωτήθηκαν για το σεξουαλικό τους ιστορικό και άλλες ευαίσθητες πτυχές της ιδιωτικής τους ζωής, κατά τη διαδικασία της συνέντευξής του, αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Wall Street Journal.

Οι υποψήφιες υποστήριζαν ότι ο υπεργολάβος που έκανε τις συνεντεύξεις για την Gates Ventures, με την επωνυμία Concentric Advisors, τούς έκανε ερωτήσεις σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή.

Η WSJ σημειώνει δε, ότι μόνο γυναίκες κατήγγειλαν ότι τους έγιναν αυτές οι ερωτήσεις ενώ έκαναν αίτηση για θέσεις εργασίας στο ιδιωτικό γραφείο του Γκέιτς.

Σύμφωνα με τις υποψήφιες που μίλησαν στη WSJ η εταιρεία τούς έκανε ερωτήσεις σχετικά με το αν είχαν προηγούμενες εξωσυζυγικές σχέσεις, αν είχαν γυμνές εικόνες τους στα κινητά τους και το είδος του πορνό που προτιμούν. Κάποιες θυμήθηκαν ότι ρωτήθηκαν αν είχαν στο παρελθόν "χορέψει για δολάρια", ενώ μία ανέφερε ότι ρωτήθηκε αν είχε ποτέ σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα.

Όσες δήλωσαν ότι τούς έγιναν αυτές οι ερωτήσεις, είπαν στην WSJ ότι πίστευαν ότι εκείνοι που έκαναν τις συνεντεύξεις προσπαθούσαν να βρουν πληροφορίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να εκβιάσουν άτομα που θα συνεργάζονταν στενά με τον Γκέιτς.

Η απάντηση του Γκέιτς

Σε δήλωση που περιήλθε στην κατοχή του PEOPLE, εκπρόσωπος του Γκέιτς αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η διαδικασία προσλήψεων διεξάγεται με απόλυτο σεβασμό για κάθε υποψήφιο και πρόσθεσε ότι η διαδικασία ελέγχου του ιστορικού είναι “πανομοιότυπη για άνδρες και γυναίκες”.

Εκπρόσωπος της Gates Ventures δήλωσε στη WSJ ότι δεν έχει ακούσει ότι η Concentric Advisors κάνει τέτοιες ερωτήσεις, αλλά ξεκαθάρισε ότι το "πνεύμα των ερωτήσεων θα ήταν απαράδεκτο και θα αποτελούσε παραβίαση της συμφωνίας της Gates Ventures με τον υπεργολάβο”.

Eκπρόσωπος του Γκέιτς σημείωσε ότι "κάθε υπαινιγμός για σύνδεση μεταξύ του Μπιλ Γκέιτς" και της υπό εξέταση διαδικασίας ελέγχου ιστορικού "είναι εξωφρενικός".

Εκπρόσωπος της Concentric αρνήθηκε επίσης τις καταγγελίες. Η Concentric Advisors δεν απάντησε άμεσα στα αιτήματα του PEOPLE για σχολιασμό.

Πηγή: people.com