Ξεχειλίζει η οργή των Γάλλων - Νέες βίαιες συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές για το νερό (Βίντεο)

Αφορμή για τον νέο κύκλο συγκρούσεων στάθηκε η κατασκευή δεξαμενών - Συνολικά 11 άτομα συνελήφθησαν και αρκετοί τραυματίστηκαν

Δεν λέει να κοπάσει η οργή των Γάλλων πολιτών με αφορμή λόγω της μεταρρύθμισης του νομοσχεδίου για τις συντάξεις που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν. Σήμερα, σημειώθηκαν και νέες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών με αφορμή την κατασκευή δεξαμενών.

Μια μεγάλη πομπή ξεκίνησε αργά το πρωί, αποτελούμενη από τουλάχιστον 6.000 άτομα σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και περίπου 25.000 σύμφωνα με τους διοργανωτές. «Ενώ η χώρα ξεσηκώνεται για να υπερασπιστεί τις συντάξεις, εμείς ταυτόχρονα θα σηκωθούμε για να υπερασπιστούμε το νερό», είπαν οι διοργανωτές. Ωστόσο, δεν άργησαν να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια. Περιπολικά τυλίχτηκαν στις φλόγες και η αστυνομία έριξε δακρυγόνα στους διαδηλωτές ενώ έγιναν και αρκετές συλλήψεις. Συνολικά, περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν, ενώ αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον 1.000 «δυνητικά βίαιοι ακτιβιστές» συμμετείχαν στη διαδήλωση.

Είκοσι τέσσερα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων πολύ σοβαρά, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin. Επίσης επτά διαδηλωτές τραυματίστηκαν, ένας επίσης πολύ σοβαρά. Και οι δύο βαριά τραυματίες απομακρύνθηκαν με ελικόπτερο.

Συνολικά 11 άτομα συνελήφθησαν. 

Αν και οι συγκεκριμένη διαμαρτυρία δεν σχετίζεται άμεσα με τις διαδηλώσεις κατά των συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων, οι συγκρούσεις για την κατασκευή δεξαμενής νερού έχουν αυξήσει τις εντάσεις στην ήδη έκρυθμη κατάσταση φέρνοντας σε ακόμα πιο δύσκολη θέση την κυβέρνηση. 

Πηγή: skai.gr