Είκοσι γυναίκες καταγγέλλουν πασίγνωστο Γάλλο δημοσιογράφο για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις

Για βιασμούς, κατάχρηση εξουσίας και ψυχολογικό καταναγκασμό καταγγέλλουν 20 γυναίκες τον δάσημο Γάλλο δημοσιογράφο Πατρίκ Πουάβρ ντ’ Αρβόρ, μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή του ερευνητικού δικτύου «Mediapart».

Στην εκπομπή οι γυναίκες, από τον χώρο του πολιτισμού και της πολιτικής, αποκαλύπτουν όσα υπέφεραν στα χέρια του πασίγνωστου Γάλλου δημοσιογράφου.

Ο πρώην τηλεπαρουσιαστής του δικτύου TF1 κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε βάρος δεκάδων γυναικών. Στη Γαλλία είναι γνωστός με τα αρχικά του ονόματός του «PPDA». Επί 21 χρόνια είχε την παρουσίαση του βραδινού δελτίου του πρώτου καναλιού TF1.

Πριν από ένα χρόνο, ήραν στο φως οι πρώτες καταγγελίες γυναικών για βιασμό και σεξουαλική επίθεση με αποτέλεσμα την έναρξη δικαστικών ερευνών.

Όπως επισημαίνει το γαλλικό δίκτυο RF1, τα θύματα #metoo του Πουάβρ ντ΄Αρβόρ προέρχονται κυρίως από τον χώρο του πολιτισμού ή της πολιτικής.

Στις 27 Απριλίου, ο Γάλλος δημοσιογράφος αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση καταθέτοντας μήνυση για συκοφαντία σε βάρος 16 γυναικών.

Αν και ο ερευνητικός ιστότοπος «Μediapart« ζήτησε την άποψη του, ο ίδιος αρνήθηκε να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο Πουάβρ ντ’ Αρβόρ «αρνείται οποιαδήποτε βία, σεξουαλική ή άλλη, προς τις γυναίκες που τον κατηγόρησαν».

Αν και οι περισσότερες μαρτυρίες για την συμπεριφορά του Γάλλου δημοσιογράφου είχαν ήδη αποκαλυφθεί, προστέθηκαν και νέες.

Η Μαρί Λορ Οντ Ντελάτρ, σύμβουλος πωλήσεων, δεν μπορεί να ξεχάσει αυτό που συνέβη το 1985. «Με βίασε. Ήμουν 23 ετών και χρειάστηκε 36 χρόνια για να κάνω καταγγελία» δήλωσε στην διαδικτυακή εκπομπή της Mediapart.

«Κλείδωσε την πόρτα. Και μετά τον είδα γυμνό σαν σκουλήκι, να τρίβεται στον καναπέ. Ήμουν σε κατάσταση σοκ, δεν κουνήθηκα» είπε χαρακτηριστικά.

Η Φλoράνς Πορσέλ, συγγραφέας σήμερα, υποστηρίζει ότι και αυτή είχε την ίδια «τύχη». Μάλιστα, ήταν η πρώτη που τον κατηγόρησε ανοίγοντας το «στόμα» και άλλων γυναικών.

Η Παρσέλ τον κατηγορεί για διπλό βιασμό το 2004 και το 2009, «μέσα σε ένα πλαίσιο ψυχολογικού εξαναγκασμού και κατάχρησης εξουσίας».

Πηγή: skai.gr