Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι μετά τη δολοφονία του 17χρονου από αστυνομικό - Σε πορεία κάλεσε η μητέρα του

Χθες το βράδυ συνελήφθησαν στη Γαλλία 31 άτομα, τραυματίστηκαν ελαφρά 24 αστυνομικοί και κάηκαν περίπου 40 αυτοκίνητα - Η μητέρα του Νάελ κάλεσε σε πορεία διαμαρτυρίας την Πέμπτη

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας επιβάλλονται στο Παρίσι μετά τη δολοφονία του 17χρονου Ναέλ από αστυνομικό. 

Περίπου 2.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα κινητοποιηθούν το απόγευμα της Τετάρτης στο Παρίσι, και ειδικά στην Οτ-ντε-Σεν, για να αποτρέψουν νέα κρούσματα βίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν. 

Το συγκλονιστικό βίντεο της δολοφονίας:
 

Χθες το βράδυ συνελήφθησαν στη Γαλλία 31 άτομα, τραυματίστηκαν ελαφρά 24 αστυνομικοί και κάηκαν περίπου 40 αυτοκίνητα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο αρχηγείο της αστυνομίας. 

Περίπου 350 αστυνομικοί και χωροφύλακες είχαν κινητοποιηθεί από το αρχηγείο της αστυνομίας στην Οτ-ντε-Σεν στη Ναντέρ, και συνολικά άλλοι 1.200 ευρύτερα στο Παρίσι, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα "συγκλονισμένος", την επομένη του θανάτου του εφήβου, ενώ η γαλλική κυβέρνηση απηύθυνε έκκληση για "ηρεμία" έπειτα από μια νύχτα έντασης στα προάστια του Παρισιού. "Αυτό που έγινε είναι ανεξήγητο και αδικαιολόγητο" επισήμανε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ολιβιέ Βεράν μετέφερε τις δηλώσεις Μακρόν και έκανε "έκκληση για ηρεμία" έπειτα από μια νύχτα συμπλοκών στη Ναντέρ όπου ζούσε αυτός ο 17χρονος νεαρός και όπου σκοτώθηκε την Τρίτη από έναν αστυνομικό κατά τη διάρκεια ελέγχου.

Από πλευράς της η Γαλλίδα πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν ζήτησε σε μήνυμά της στο Twitter o ‘’κατευνασμός να υπερισχύσει του θυμού’’.

Ο ηθοποιός Ομάρ Σι δήλωσε στο Twitter: ‘’Ελπίζω ότι δικαιοσύνη αντάξια του ονόματος θα τιμήσει τη μνήμη αυτού του παιδιού’’. Την οργή του εξέφρασε και ο ποδοσφαιριστής Κιλιάν Εμπαπέ.

Η μητέρα του Νάελ κάλεσε σε πορεία διαμαρτυρίας την Πέμπτη μπροστά από το κτίριο της περιφέρεια της Οτ-ντε-Σεν. "Είναι εξέγερση για το γιο μου" ανέφερε χαρακτηριστικά. 
 

@valeriepetit ♬ son original - Valerie Petit

Εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν χθες και συνεχίσθηκαν την περασμένη νύχτα στο δυτικό αυτό προάστιο του Παρισιού, μετά τον θάνατο του 17χρονου αυτοκινητιστή από σφαίρα αστυνομικού επειδή ‘’αρνήθηκε να συμμορφωθεί’’. Ο αστυνομικός τέθηκε υπό κράτηση.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε χθες, Τρίτη, το πρωί. Αρχικά, πηγές προσκείμενες στη γαλλική αστυνομία ανέφεραν πως αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε δυο μοτοσικλετιστές της.

Όμως βίντεο που κυκλοφόρησε κατόπιν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης –το Γαλλικό Πρακτορείο και άλλα μέσα ενημέρωσης επαλήθευσαν πως είναι αυθεντικό– εικονίζει τον έναν από τους δύο αστυνομικούς να σημαδεύει τον οδηγό με πιστόλι, κατόπιν να τον πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής όταν αυτός προσπαθεί να φύγει επιταχύνοντας.

Στο βίντεο ακούγεται η φράση ‘’θα φας σφαίρα στο κεφάλι’’ — δεν είναι ξεκάθαρο ποιος τη λέει.

Το όχημα σταματά την πορεία του μερικές δεκάδες μέτρα μακρύτερα, σ’ έναν στύλο.

Το θύμα, ο Ναέλ Μ., 17 ετών, υπέκυψε στο τραύμα που υπέστη στον θώρακα.
 

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ