Κλείσιμο

Φθηνότερα τεστ κορωνοϊού από 24 Οκτωβρίου για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες προς Αγγλία

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός 

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από τις 24 Οκτωβρίου οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες προς Αγγλία από χώρες εκτός κόκκινη λίστας θα μπορούν να επιλέγουν ως τεστ κορωνοϊού κατά τη δεύτερη ημέρα από την άφιξη το rapid τεστ πλευρικής ροής.

Μέχρι τις 24 του μήνα θα ισχύει η υποχρέωση το τεστ της δεύτερης ημέρας να είναι το σημαντικά ακριβότερο μοριακό τεστ τύπου PCR.

Η αλλαγή αποτελούσε πάγιο αίτημα της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, ώστε να μειωθεί το κόστος των διεθνών ταξιδιών και θα τεθεί σε εφαρμογή εγκαίρως για τα ταξίδια των βρετανικών οικογενειών την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου, κατά την οποία παραδοσιακά τα σχολεία είναι κλειστά.

Οι ταξιδιώτες που φτάνουν στην Αγγλία θα πρέπει να έχουν προπαραγγείλει το τεστ ταχέως αποτελέσματος από εγκεκριμένο ιδιωτικό πάροχο. Η λίστα των παροχών θα δημοσιευθεί στην κυβερνητική ιστοσελίδα. Αφού κάνουν το τεστ, έως και τη δεύτερη ημέρα από την άφιξη, θα πρέπει να στέλνουν φωτογραφία του αποτελέσματος και τον κωδικό του τεστ πίσω στην εταιρεία για καταχώριση.

Θα υπάρχει η επιλογή για τεστ και σε ειδικά κέντρα σε αεροδρόμια της Αγγλίας.

Οι ανεμβολίαστοι επισκέπτες θα συνεχίσουν να χρειάζονται δύο τεστ PCR μετά από την άφιξή τους στην Αγγλία, καθώς και να μένουν σε κατ' οίκον απομόνωση για δέκα ημέρες, υποχρέωση που δεν ισχύει για τους πλήρως εμβολιασμένους και τους ανήλικους.

Σημειώνεται ότι έχει καταργηθεί επίσης η υποχρέωση για τεστ πριν την αναχώρηση προς Αγγλία για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες.

Πηγή: skai.gr