FSB: Ουκρανική απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου ολιγάρχη Μαλοφέεβ - Συνδέουν την υπόθεση με τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα

«Δεν τραυματίστηκα, θα σας συντρίψουμε» το μήνυμα του Μαλοφέεβ - Η FSB συνδέει τη φερόμενη δολοφονική απόπειρα με την ανάλογης μεθοδολογίας δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάρια Ντούγκινα, κόρης του υπερεθνικιστή φιλοσόφου και «μέντορα» του Πούτιν Αλεξάντερ Ντούγκιν, την οποία έχει διαψεύσει το Κίεβο 

Ερωτήματα προκαλεί η, σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου ολιγάρχη Κονσταντίν Μαλοφέεβ από τους Ουκρανούς. 

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου εταιρειών Tsargrad ανακοίνωσε ότι δεν τραυματίστηκε «σε απόπειρα δολοφονικής επίθεσης που οργανώθηκε από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες» όπως υποστήριξε.

Νωρίτερα, το Κέντρο Δημοσίων Σχέσεων της FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) ανέφερε ότι οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας απέτρεψαν μια απόπειρα κατά της ζωής του.

«Απαντώντας σε πολλές ανησυχητικές κλήσεις από φίλους και γνωστούς, αναφέρω: Δόξα τω Θεώ, είμαι εντάξει. Κανείς δεν τραυματίστηκε», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ο Ρώσος ολιγάρχης.
 
Ο Μαλοφέεβ ευχαρίστησε επίσης όλους για τα στήριξή τους, και τόνισε ότι «οι απειλές και οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν θα επηρεάσουν την πατριωτική του στάση». «Ελπίζω ότι οι δράστες της δολοφονίας της Ντάσα Ντούγκινα θα αποκαλυφθούν επιτέλους και θα συλληφθούν», έγραψε επίσης ο Μαλοβέεφ. 

Καταλήγοντας, σε δεύτερο μήνυμά του ο Ρώσος ολιγάρχης αναφέρει: «Η έκκλησή μου σε όσους προσπάθησαν να με σκοτώσουν. Παλεύουμε για την αλήθεια. Και δεν τρέφω προσωπικό μίσος ούτε για εκείνους τους ανθρώπους που με θέλουν νεκρό. Αλλά όπως είπαν πολλοί από τους αγίους μας, οι προσωπικοί εχθροί μας πρέπει να συγχωρεθούν, και οι εχθροί της Πατρίδος να συντριβούν. Επομένως, θα πολεμήσουμε μαζί σας μέχρι τη Νίκη μας. Και τίποτα δεν θα μας σταματήσει».

Η δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) συνδέει τη φερόμενη δολοφονική απόπειρα με την ανάλογης μεθοδολογίας δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάρια Ντούγκινα, κόρης του υπερεθνικιστή φιλοσόφου και «μέντορα» του Πούτιν Αλεξάντερ Ντούγκιν, την οποία έχει διαψεύσει το Κίεβο. Η Ντούγκινα δολοφονήθηκε τον Αύγουστο του 2022 όταν το όχημα της εξερράγη και ανεφλέγη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την FSB, διοργανωτής της απόπειρας δολοφονίας του Μαλοφέεβ ήταν ο Ντένις Καπούστιν, Ρώσος υπήκοος γεννημένος το 1984, ο ιδρυτής και ένας από τους αρχηγούς του λεγόμενου Ρωσικού Εθελοντικού Σώματος που μάχεται στο πλευρό των Ουκρανών.

Η τρομοκρατική ενέργεια σχεδιαζόταν να πραγματοποιηθεί με την πυροδότηση ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού τοποθετημένου κάτω από το αυτοκίνητο του Ρώσου μεγιστάνα. 

Σύμφωνα πάντα με την FSB, παρόμοιο σχέδιο δολιοφθοράς και τρομοκρατικής ενέργειας χρησιμοποιήθηκε από τις ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη δολοφονία της Ντούγκινα.

Πηγή: skai.gr