Φρίκη στο Ταϊλάνδη: Στυγερή δολοφονία 30χρονης τρανς- Συνελήφθη ο σύντροφός της

Βασικός ύποπτος για την δολοφονία της τρανς κοπέλας θεωρείται ο σύντροφός της, ένας 31χρονος Λιθουανός τουρίστας για τον οποίον οι ταϊλανδέζικες αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό

Σε αναβρασμό βρίσκεται η αστυνομία της Ταϊλάνδης προσπαθώντας να διαλευκάνει την υπόθεση της στιγερής δολοφονίας μιας 30χρονης Τρανς.

Βασικός ύποπτος για την δολοφονία θεωρείται ο σύντροφός της, ένας 31χρονος Λιθουανός τουρίστας για τον οποίον οι ταϊλανδέζικες αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό, μετά την ανακάλυψη του άψυχου σώματος της Τιροπόνγκ Λαμπουλέα, 31 ετών, χθες το βράδυ, 15 Ιουνίου στο Σουρίν, στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη.

Ο Μάριους Κούνικτας, 31 ετών, συνελήφθη καθώς φέρεται να εντοπίστηκε από το σήμα από το κινητό τηλέφωνο που άρπαξε από το θύμα.

Ο αναπληρωτής αρχηγός της εθνικής αστυνομίας είπε την Πέμπτη ότι ο ύποπτος εντοπίστηκε στην παραλία Γινιόμ γύρω στις 12:30 την Πέμπτη. Η αστυνομία τον συνέλαβε.

Οι γείτονες τους είπαν ότι ο Μάριους, ο οποίος εργαζόταν στη Νορβηγία, και ηΤιροπόνγκ είχαν φτάσει στο χωριό τον περασμένο μήνα. Πίστευαν ότι η Τιροπόνγκ είχε φύγει με το αγόρι της, καθώς κανένας από τους δύο δεν είχε εμφανιστεί από τα τέλη Μαΐου.

Ωστόσο, μια μυρωδιά αποσύνθεσης στο πίσω μέρος ενός σπιτιού τους έβαλε σε υποψίες, για να κινητοποιηθούν και να εντοπίσουν αργότερα την τρανς κοπέλα τυλιγμένη σε μια κουβέρτα στην αποθήκη.

Αστυνομικοί του εγκληματολογικού έφτασαν στο σημείο και συντονίστηκαν με αστυνομικούς του τοπικού αστυνομικού τμήματος, οι οποίοι υποπτεύονταν από την πρώτη στιγμή ότι ο Τιροπόνγκ είχε δολοφονηθεί πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Σένε Τσίμ- νγκαν είπε: «Αναζητούμε τον Λιθουανό φίλο του θύματος. Πιστεύουμε ότι δολοφόνησε τη σύντροφό του και μετά τράπηκε σε φυγή».

«Από τα αρχικά στάδια της έρευνας, πιστεύουμε ότι η Τιροπόνγκ δολοφονήθηκε στην κρεβατοκάμαρα γύρω στις 22 Μαΐου. Αργότερα, το σώμα του τυλίχτηκε σε μια κουβέρτα προτού ο δράστης το κρύψει στην αποθήκη πίσω από το σπίτι και φύγει».

Η αστυνομία είπε ότι ο Μάριους και η Τιροπόνγκ, ο οποίος γεννήθηκε άντρας αλλά αργότερα άρχισε να ντύνεται γυναίκα, είχαν συναντηθεί πριν από έξι ή επτά μήνες στην περιοχή των κόκκινων φαναριών στο νησί Πουκέτ.

Το ζευγάρι είχε επισκεφθεί την πατρίδα της Τιροπόνγκ δύο φορές. Την πρώτη φορά έμειναν σε ξενοδοχείο, αλλά στο πιο πρόσφατο ταξίδι, έμειναν στο σπίτι της οικογένειας.

Ο γείτονας και οικογενειακός φίλος του φίλος, ο Νοι είπε: «Η Τιροπόνγκ έβλεπε το αγόρι του, που εργάζεται στη Νορβηγία, εδώ και λίγους μήνες. Την είχε επισκεφθεί στο Σουρίν δύο φορές».

«Η πρώτη φορά ήταν τον Ιανουάριο, αλλά και οι δύο συναντήθηκαν στο ξενοδοχείο. Η δεύτερη φορά ήταν τον Μάιο. Έφερε τον φίλο του στο σπίτι».

Η μητέρα της Τιροπόνγκ, Γουάντι Λαμπουλέα, 47 ετών, είπε ότι βρήκε το σώμα του παιδιού πίσω από το σπίτι.

Και πρόσθεσε: «Νόμιζα ότι είχε φύγει με το αγόρι της. Δεν υποψιαζόμουν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά μέχρι που μύρισα μια άσχημη μυρωδιά και πήγα να κοιτάξω.

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι συνέβη ή γιατί πέθανε το παιδί μου. Και οι δύο έδειχναν τόσο χαρούμενοι όταν ήταν εδώ μαζί».

Η αστυνομία είπε ότι είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης στο δικαστήριο της περιοχής για τη σύλληψη και ανάκριση του Μάριους.

Ο αρχηγός της αστυνομίας πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το θύμα δολοφονήθηκε. Ο κύριος ύποπτος είναι ο αλλοδαπός φίλος του θύματος».

Πηγή: Bangkokpost