Κλείσιμο

Προς... τέρψην του κοινού: Φοιτητής στη Σεούλ καταβρόχθισε μπανάνα- έργο τέχνης σε έκθεση

«Ο φοιτητής είπε στο μουσείο ότι την έφαγε επειδή πεινούσε», είπε εκπρόσωπος του μουσείου.

Ποιος να το περίμενε ότι η τέρψη που προσφέρει στο κοινό η τέχνη θα έπαιρνε κυριολεκτική απόδοση ή ακόμη πως ο απαγορευμένος καρπός είναι εν τέλει μια μπανάνα σε εικαστική έκθεση.

Ειδικότερα, "το φυσάει και δεν κρυώνει" ο εικαστικός Maurizio Cattelan ο οποίος το σαββατοκύριακο που μας πέρασε είδε το φιλοθεάμον κοινό κυριολεκτικά να μην χορταίνει το καλλιτεχνικό του μεγαλείο αφού ένας πεινασμένος Νοτιοκορεάτης φοιτητής που παρακολουθούσε την έκθεση του δεν δίστασε να αρπάξει και να φάει μια μπανάνα, κομμάτι της καλλιτεχνικής του δημιουργίας.

Το έργο τέχνης, που ονομάζεται Comedian, ήταν μέρος της έκθεσης "WE" του Cattelan.

Παρουσιάστηκε στο Μουσείο Τέχνης Leeum της Σεούλ, και επί της ουσίας αποτελούσε μια ώριμη μπανάνα κολλημένη σε έναν τοίχο.

Ο φοιτητής τέχνης Noh Huyn-soo, από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ, δήλωσε πως αισθάνθηκε αηδιασμένος, έσκισε την μπανάνα από τον τοίχο κατά την επίσκεψή του στο μουσείο, προτού την καταβροχθίσει ως σνακ μπροστά στους σοκαρισμένους θεατές.

Στη συνέχεια κόλλησε τη φλούδα ξανά στον τοίχο.

Ωστόσο το μουσείο την αντικατέστησε αργότερα με μια φρέσκια μπανάνα.

«Ο φοιτητής είπε στο μουσείο ότι την έφαγε επειδή πεινούσε», είπε στο CNN εκπρόσωπος του μουσείου.

«Συνέβη ξαφνικά, οπότε δεν λήφθηκε καμία ειδική ενέργεια. Ο καλλιτέχνης ενημερώθηκε για το περιστατικό, αλλά δεν αντέδρασε», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του μουσείου.

Πηγή: skai.gr