Φιντάν: Η Σουηδία πρέπει να έχει «σταθερή στάση» στον «αγώνα κατά της τρομοκρατίας» για να μπει στο ΝΑΤΟ

«Οι νομοθετικές αλλαγές της Σουηδίας στο πλαίσιο του υπογεγραμμένου μνημονίου στη Μαδρίτη πρέπει να αποτυπωθούν στην πράξη» διεμήνυσε ο Φιντάν

Αρνητικός στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ έδειξε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν, παρά τις αισιόδοξες δηλώσεις του Γενς Στόλτενμπεργκ νωρίτερα.

«Είναι επιτακτική ανάγκη οι χώρες που επιθυμούν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ να λάβουν σταθερή στάση στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», διεμήνυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μετά την τριμερή συνάντηση μεταξύ τουρκικών, σουηδικών και φινλανδικών αντιπροσωπειών στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. 

«Οι νομοθετικές αλλαγές της Σουηδίας στο πλαίσιο του υπογεγραμμένου μνημονίου στη Μαδρίτη πρέπει να αποτυπωθούν στην πράξη» διεμήνυσε. 

Η Σουηδία έδειξε να μην μπορεί να βρει μηχανισμούς για να αποτρέψει τις προκλήσεις, ανέφερε ο Φιντάν. 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες ότι θα συγκαλέσει τη Δευτέρα συνάντηση μεταξύ του Τούρκου προέδρου και του Σουηδού πρωθυπουργού Ούλφ Κρίστερσον.

Η ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ είναι κοντά, τόνισε, μετά από τη συνάντηση που είχε με αντιπροσώπους από την Τουρκία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ διεμήνυσε ότι «η Σουηδία έχει κάνει ό,τι απαιτείται για να ενταχθεί στη συμμαχία και ότι η Σουηδία θα ήταν μεγάλο πλεονέκτημα για το ΝΑΤΟ».

Σημειώνεται ότι σε επικοινωνία που είχαν την Τετάρτη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, και ο Τούρκος ομόλογός του, οι ΗΠΑ έθεσαν εκ νέου το θέμα της ένταξης της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ. 
 

Πηγή: skai.gr