Κλείσιμο

Η Βρετανία προσφέρει 3.000 εισιτήρια σε Ουκρανούς προσφυγες για τη Eurovision

Η Ουκρανία κέρδισε πέρσι τον διαγωνισμό με τους Kalush Orchestra και το "Stefania" ενώ φέτος - λόγω πολέμου - θα γίνει στο Λίβερπουλ

Στη διάθεση 3.000 εισιτηρίων για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision σε εκτοπισμένους Ουκρανούς προχωρά η βρετανική κυβέρνηση, καθώς το Κίεβο δεν ήταν σε θέση να τον διοργανώσει λόγω της εισβολής της Ρωσίας.

Η Ουκρανία κέρδισε τον διαγωνισμό το 2022 με τους Kalush Orchestra και το "Stefania" και κανονικά θα ήταν η χώρα που θα τον διοργάνωνε την επόμενη χρονιά. Ωστόσο ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision θα φιλοξενηθεί στο Λίβερπουλ της βόρειας Αγγλίας.

Η Βρετανία κατέλαβε πέρυσι τη δεύτερη θέση.

«Η σημερινή ανακοίνωση σημαίνει ότι χιλιάδες εισιτήρια θα διατεθούν σε εκείνους που έχουν εκτοπιστεί λόγω του πολέμου, ούτως ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν σε μια διοργάνωση που τιμά την πατρίδα τους, τον πολιτισμό και τη μουσική τους», δήλωσε η Βρετανίδα υπουργός Πολιτισμού Λούσι Φρέιζερ. «Όπως πάντα, βρισκόμαστε δίπλα στον ουκρανικό λαό και στον αγώνα τους για ελευθερία».

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι θα παράσχει χρηματοδότηση 10 εκατ. λιρών προκειμένου να στηρίξει τη διοργάνωση της Eurovision τον Μάιο, την οποία ανέλαβε η χώρα για λογαριασμό της Ουκρανίας.

Πηγή: skai.gr