Μεγάλη επιχείρηση της Europol για διακινητές ανθρώπων - 130 συλλήψεις σε όλη την Ευρώπη

Το κτίριο της Europol

Η κοινή επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε 22 χώρες - Η Frontex πραγματοποίησε ελέγχους σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους και 200.000 οχήματα

Αστυνομικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη έχουν συλλάβει περίπου 130 άτομα ύποπτα για ανάμιξη σε λαθραία διακίνηση ανθρώπων, με κοινή επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από 22 χώρες, ανακοίνωσε σήμερα ο διεθνής αστυνομικός οργανισμός Europol.

Οι αστυνομικές ενέργειες, οι οποίες έλαβαν χώρα την εβδομάδα μέχρι τις 13 Ιουνίου, οδήγησαν επίσης στην ταυτοποίηση άνω των 100 πιθανών θυμάτων λαθραίας διακίνησης ανθρώπων, ανακοίνωσε η Europol.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, την οποία συντόνισε ο ευρωπαϊκός οργανισμός συνοριοφυλακής Frontex, ελέγχθηκαν σχεδόν 1 εκατομμύριο πρόσωπα και 200.000 οχήματα σε θαλάσσια, χερσαία και αεροπορικά σύνορα, κυρίως σε οδούς προς την Ευρώπη που χρησιμοποιούνται πολύ.

Δεκαπέντε χώρες της ΕΕ συμμετείχαν στις επιχειρήσεις, δίπλα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Σερβία, την Ουκρανία, τη Βρετανία και το Λιχτενστάιν. Πήραν μέρος περίπου 22.500 μέλη των δυνάμεων επιβολής του νόμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ