Ερντογάν: Προκαλεί - Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ήταν αίτημα του έθνους

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε σήμερα τις διεθνείς αντιδράσεις και την καταδίκη για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, υποστηρίζοντας ότι αυτό έχει να κάνει με τα «κυριαρχικά δικαιώματα» της χώρας του.

«Αυτοί που δεν αντιδρούν έναντι της ισλαμοφοβίας στις χώρες τους (…) επιτίθενται κατά της βούλησης της Τουρκίας να ασκεί τα κυριαρχικά δικαιώματά της», είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας τελετής, μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Λάβαμε αυτήν την απόφαση όχι σε σχέση με όσα οι άλλοι λένε, αλλά σε σχέση με τα δικαιώματά μας, όπως το κάναμε στη Συρία, στη Λιβύη και αλλού», συμπλήρωσε σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ.

«Το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι το αποτέλεσμα της δίκαιης αποφασιστικότητάς μας. Λάβαμε αυτήν την απόφαση κοιτάζοντας τί θέλει το έθνος μας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την διάρκεια των εγκαινίων της υψηλότερης γέφυρας της Τουρκίας, στην επαρχία Μπίτλις, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ, Μαρία Ζαχαράκη. 
 
«Όπως κάναμε και στην Συρία, όπως κάναμε και στην Λιβύη και αλλού, θα συνεχίσουμε τον δίκαιο δρόμο μας για την οικοδόμηση της μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας», πρόσθεσε σύμφωνα με το δημοσίευμα του sigmalive

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Sigmalive