Ερντογάν: Δεν σκέφτομαι να κόψω δεσμούς με τον Πούτιν, ούτε με τον Ζελένσκι 

Η Τουρκία θα «συνεχίσει να ακολουθεί μια ισορροπημένη πολιτική» υποστήριξε την Πέμπτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ερωτηθείς για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας σε συνέδριο νεολαίας στην Άγκυρα. 

«Και δεν σκέφτομαι να κόψω τους δεσμούς με τον (Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ) Πούτιν ή τον (Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ) Ζελένσκι» διεμήνυσε, στον απόηχο δυτικών αναφορών ότι πρέπει να επιλέξει πλευρά. 

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι η «τηλεφωνική διπλωματία» με το Ρώσο και τον Ουκρανό ηγέτες θα συνεχιστεί.

Από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου, η Τουρκία φιλοξένησε τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων στην Αττάλεια και στην Κωνσταντινούπολη, με τον Ερντογάν να φιλοδοξεί να συνεχίσει το ρόλο του μεσάζοντα .

Λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία χιλιάδες  άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή τραυματιστεί, ενώ περισσότεροι από 6,3 εκατομμύρια αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. 

Ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε βολές και κατά της Ελλάδας στον απόηχο του ταξιδιού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης. Παράλληλα, αναφέρθηκε εκ νέου στο «μπλόκο» του στη Σουηδία και τη Φινλανδία για ένταξη στο ΝΑΤΟ. 

Πηγή: skai.gr