Ερντογάν: Η ΜΙΤ κάνει το καθήκον της στη Λιβύη - Αγνοείστε τα σύνορα!

Να διεξάγει επιχειρήσεις στο εξωτερικό, χωρίς να λογαριάζει σύνορα, προέτρεψε ανοιχτά ο Ταγίπ Ερντογάν την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ. Σε ομιλία του τη Δευτέρα στην Άγκυρα σε εκδήλωση για τις νέες εγκαταστάσεις της ΜΙΤ, ο τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών «κάνει το καθήκον της στη Λιβύη». 

«Πιστεύω ότι θα συνεχίσετε να προστατεύετε τα συμφέροντα της χωράς μας, χωρίς να σας εμποδίζουν σύνορα αποστάσεις και εμπόδια» ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον ανταποκριτή μας στον ΣΚΑΪ Μανώλη Κωστίδη. 

«Οι μυστικές υπηρεσίες μας κάνουν αυτό που πρέπει στη Λιβύη… Οι περιφερειακές συμμαχίες που έχουν δημιουργηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο κατά της χώρας μας και ο ανταγωνισμός δυνάμεων που συνεχίζεται για εμάς έχουν ζωτική σημασία. Δεν μπορούμε να παραμείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια όταν υπάρχει ο ανταγωνισμός τοπικών  και διεθνών δυνάμεων στην περιοχή μας και αλλάζει και μπερδεύεται η εικόνα της περιοχής μας» υποστήριξε ο Ερντογάν.  


Και διώρυγα… Κωνσταντινούπολης

Στο μεταξύ, στην περιβαλλοντική μελέτη για την κατασκευή της διώρυγας της Κωνσταντινούπολης υπάρχει και πρόταση για την κατασκευή και άλλης διώρυγας, στον Ελλήσποντο, στα Δαρδανέλλια. 

Η διώρυγα της Κωνσταντινούπολης προχωρά ήδη, ωστόσο τεράστιο λάθος χαρακτηρίζει την κατασκευή της η εφημερίδα της Τζουμχουριέτ, επικαλούμενη τον πρώην αρχηγό του τουρκικού στόλου που αναφέρει ότι θα διευκολύνει την παρουσία δυνάμεων που θέλουν μεγαλύτερη παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα.

Πηγή: skai.gr