Παραλήρημα Ερντογάν: Κάποιοι βάζουν μπροστά μας την Ελλάδα – Η Τουρκία παγκόσμια δύναμη

Πυρά κατά της Γαλλίας και της Ελλάδας εξαπέλύσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Τουρκίας σε νέες εμπρηστικές του δηλώσεις. 

"Ό,τι κι αν κάνουν, δεν θα μας σταματήσουν σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο… Η εποχή εκείνων που αποίκησαν κάθε μέρος και έσφαζαν κάθε έθνος τελείωσε" υποστήριξε ο Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του για το νέο δικαστικό έτος. 

"Βάζουν μπροστά μας ένα κράτος που σε όλη την ιστορία του κρύβεται πίσω από άλλες χώρες, και προσπαθούν να φτάσουν στους δικούς τους κρυφούς στόχους. Κι αυτό είναι μεγάλη αδικία. Βαρεθήκαμε αυτό το παιχνίδι σκιών. Άρχισε να γίνεται αστείο… Ρίχνουν ένα κράτος το οποίο δεν έχει προκοπή ούτε στον εαυτό του και να το κάνουν δόλωμα μπροστά στην Τουρκία η οποία είναι μια περιφερειακή και παγκόσμια δύναμη" ήταν η εμπρηστική δήλωση του τούρκου προέδρου.  

"Ο λόγος της δράσης μας στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο έχει στόχο την αναζήτηση του δικαίου και της δικαιοσύνης. Αγνοούν τη μεγάλη έκταση της Τουρκίας 780.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων… Η προσπάθεια εγκλωβισμού της στις ακτές της, με ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων, είναι ξεκάθαρη έκφραση αδικίας και της μη δικαιοσύνης".

"Τα πολιτικά και διπλωματικά λόγια δεν αρκούν για να συγκαλύψουν τις διώξεις που εφάρμοσαν κράτη που θεωρούν τον εαυτό τους μεγάλο και ανίκητο" πρόσθεσε. 

"Προσπάθειες εκμετάλλευσης πόρων της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ κάθε χώρα γύρω από την Ανατολική Μεσόγειο, έχει δικαίωμα σε αυτούς τους πόρους, δεν είναι τίποτα λιγότερο από  σύγχρονο αποικισμό" δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Πηγή: skai.gr