Κλείσιμο

Διευρύνεται η συνεργασία Ερντογάν-Πούτιν: Άλλοι τρεις πυρηνικοί σταθμοί μετά τη Σινώπη

«Το Akkuyu, η Σινώπη και ένα τρίτο σε διαφορετικό κέντρο είναι υπό κατασκευή από τους φίλους μας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος

Ολοένα και διευρύνεται η συνεργασία της Τουρκίας με τη Ρωσία, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανακοινώνει ότι υπάρχει συμφωνία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την κατασκευή άλλων τριών πυρηνικών σταθμών, μετά τη Σινώπη, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Την είδηση αποκάλυψε ο Τούρκος πρόεδρος στη χθεσινή συνέντευξή του στο Α Haber, λέγοντας χαρακτηριστικά: 

«Μίλησα με τον κ. Πούτιν για τον πυρηνικό σταθμό της Σινώπης. Φυσικά, θα ανοίξουμε μία μονάδα στις αρχές του 2024 ή στο τέλος του 2023. Εκτός από αυτό, υπάρχουν τρεις ακόμη μονάδες. Θα ανοίξουμε αυτές τις τρεις μονάδες τη μία μετά την άλλη σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Αλλά θα κατασκευάσουμε μια νέα τετραπλή μονάδα στη Σινώπη. Το Akkuyu, η Σινώπη και ένα τρίτο σε διαφορετικό κέντρο είναι υπό κατασκευή από τους φίλους μας. Θα το κάνουμε και αυτό επιπλέον. Επειδή θα παρέχουμε 10 τοις εκατό προμήθεια ενέργειας από καθένα από αυτά. Τόσο το Akkuyu θα παρέχει 4.800 μεγαβάτ ενέργειας, όσο και η Σινώπη θα παράγει επίσης 4.800 μεγαβάτ από εκεί».

Πηγή: skai.gr