Επίθεση-Καμπούλ: O Μπάιντεν θα υποδεχτεί τα φέρετρα που μεταφέρουν τα λείψανα των αμερικανών στρατιωτών

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατευθύνεται αυτή την ώρα προς την Αεροπορική Βάση Ντόβερ για να αποτίσει φόρο τιμής προς τους αμερικανούς στρατιώτες, οι οποίοι σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτοκτονίας, η οποία σημειώθηκε στη διάρκεια της επιχείρησης απομάκρυνσης πολιτών από το αεροδόμιο της Καμπούλ την περασμένη εβδομάδα.

Από την επίθεση ενός καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ την Πέμπτη σκοτώθηκαν πολλές δεκάδες Αφγανοί και 13 αμερικανοί στρατιώτες.

Ο Μπάιντεν αναμένεται να υποδεχτεί τα φέρετρα με τα λείψανα των αμερικανικών στρατιωτών, τα οποία θα επιστραφούν με αεροπλάνο στην πατρίδα τους, τις ΗΠΑ.

Παρούσες αναμένεται να είναι και οι οικογένειες των θυμάτων.

Η επίθεση της Πέμπτης, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το ISIS-K, το αφγανικό παράρτημα του Ισλαμικού Κράτους, ήταν η πιο αιματηρή για τις αμερικανικές δυνάμεις που υπηρετούν στο Αφγανιστάν την τελευταία δεκαετία.

Η επίθεση σημειώθηκε στην πύλη του αεροδρομίου όπου χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην προσπάθειά τους να φύγουν από τη χώρα.

Η κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στις 15 Αυγούστου αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση για την εξωτερική πολιτική του αμερικανού προέδρου από τότε που ανέλαβε την εξουσία.

Ο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί ότι θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Χθες ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε δύο ενόπλους του ISIS-K με επίθεση drone στο Αφγανιστάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ