Κλείσιμο

Επικοινωνία Τζόνσον - Ζελένσκι: «Ελπίζω να μπορέσει να αντισταθεί η Ουκρανία»

του Θανάση Γκαβού

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό Πρόεδρο, Ζελένσκι, είχε τις πρώτες πρωινές ώρες ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, υπό τη σκιά της ρωσικής εισβολής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ, ο κ. Τζόνσον μετέφερε τον αποτροπιασμό του για τα όσα εκτυλίσσονται στην Ουκρανία.

Ο Πρόεδρος Ζελένσκι τον ενημέρωσε για τις επιθέσεις και ο Βρετανός Πρωθυπουργός απάντησε ότι «η Δύση δε θα μείνει άπραγη καθώς ο Πρόεδρος Πούτιν διεξάγει την εκστρατεία του κατά του ουκρανικού λαού».

Ο κ. Τζόνσον είπε επίσης ότι ελπίζει η Ουκρανία να μπορέσει να αντισταθεί και ότι η χώρα και ο λαός της είναι στις σκέψεις όλων στο Ηνωμένο Βασίλειο σε αυτή τη «σκοτεινή» ώρα.

Ο κ. Τζόνσον αναμένεται να προβεί σε έκτακτη δήλωση στη Βουλή των Κοινοτήτων μετά από τη σύσκεψη της επιτροπής Cobra για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων και τη συμμετοχή του στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών του ομίλου G7.

Η Βρετανίδα Υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας καταδίκασε την «αποτρόπαιη και απρόκλητη» επίθεση του Προέδρου Πούτιν κατά του ουκρανικού λαού. Πρόσθεσε ότι η Βρετανία στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας και θα εργαστεί με τους διεθνείς εταίρους για να απαντήσει σε αυτή την «τρομερή πράξη επιθετικότητας».
 

Πηγή: skai.gr