Κλείσιμο

Επαναστατικές αλλαγές ετοίμαζαν στο ποδόσφαιρο οι Ολλανδοί-«Ήταν παρεξήγηση» απαντά η Ομοσπονδία μετά το σάλο

Επρόκειτο για τέσσερις κανονισμούς που θα έφερναν τα πάνω-κάτω στον χώρο του ποδοσφαίρου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσαν τα σημερινά δημοσιεύματα περί αλλαγής των κανόνων του ποδοσφαίρου από την Ολλανδική Ομοσπονδία.

Πρόκειται για τέσσερις κανονισμούς που θα έφερναν τα πάνω-κάτω και μάλιστα σύμφωνα με τις αναφορές θα εφαρμόζονταν από τη σεζόν 2023-2024 στην β' επαγγελματική κατηγορία της Ολλανδίας.

Αναλυτικά:
 

  1. Ο ποδοσφαιριστής θα μπορεί να στήσει την μπάλα και είτε να την εκτελέσει, είτε να ντριμπλάρει και να μπει στον αγωνιστικό χώρο! Το ίδιο θα συμβαίνει και στα κόρνερ και στα ελεύθερα! Ο ποδοσφαιριστής δεν θα είναι αναγκασμένος να εκτελεί, θα μπορεί να ξεκινήσει κούρσα κι ό,τι γίνει. Με αυτόν τον τρόπο τα ματς θα έχουν περισσότερη ταχύτητα και λιγότερο χαμένο χρόνο.
  2. Ο  ποδοσφαιριστής που θα χρεώνεται με κίτρινη θα πρέπει να περνάει 5’ εκτός αγωνιστικού χώρου.
  3. Οι προπονητές θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν όσες αλλαγές θέλουν χωρίς να σταματάει ο χρόνος.
  4. Το πρώτο και το δεύτερο μέρος θα διαρκούν από 30’ το καθένα, οπότε κάθε αγώνας θα έχει συνολική διάρκεια μιας ώρας.

Όπως είναι λογικό η επανάσταση που θα έφερναν στο χώρο του ποδοσφαίρου οι Ολλανδοί δημιούργησε γρήγορα ένα τεράστιο σάλο τον οποίο έσπευσε... να περιορίσει η επικεφαλής επαγγελματικού ποδοσφαίρου της Ομοσπονδίας, Μαριάν φαν Λέουβεν.

Η ίδια εξήγησε ότι όλα αυτά αποτελούν απλώς κάποια πειράματα σε μικρότερες κατηγορίες και δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή, ειδικά εάν δεν ερωτηθούν και οι ομάδες.

«Είμαι υπέρ μιας ελεύθερης σχέσης και ειδικά μιας σχέσης καλής συνεργασίας με τους συλλόγους. Δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η Ομοσπονδία απλώς αποφάσισε κάτι. Ενημέρωσα αμέσως τους συλλόγους με ένα e-mail πώς αυτό δεν ισχύει καν. Είμαι πολύ απογοητευμένη με το όλο θέμα. Ευτυχώς, όλοι έδειξαν κατανόηση», δήλωσε αναλυτικα.


 

Πηγή: Dutchnews