Εντυπωσιακά θεματικά πάρκα που κόβουν την ανάσα – Εσείς θα έχετε τον πρωταγωνιστικό ρόλο – Δείτε εικόνες και video

Ο όρος «θεματικό πάρκο» φέρνει συνήθως στο μυαλό μας εικόνες από τρενάκια, αλλά οι βόλτες δεν είναι η κύρια ατραξιόν σε αυτά τα ιδιόρρυθμα μέρη   

Διαβάστε παρακάτω πώς πάρκα σε όλο τον κόσμο δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να ξεφύγουν από την πραγματικότητα.

Evermore
Γιούτα
 

Τα κύρια αξιοθέατα σε αυτό το θεματικό πάρκο δεν είναι οι βόλτες -δεν υπάρχουν- αλλά, αντίθετα, εκπαιδευμένοι ηθοποιοί που υποδύονται φανταστικούς χαρακτήρες. Το Evermore προσκαλεί τους επισκέπτες να ενταχθούν σε μια… συντεχνία, να μάθουν τις ιστορίες των χαρακτήρων και να παίξουν τους δικούς τους ρόλους, ενώ παράλληλα συμμετέχουν σε διάφορες εργασίες και αποστολές.

Πάρκο Xcaret
Κανκούν, Μεξικό

Αυτό το πάρκο πήρε το όνομά του από τον κοντινό αρχαιολογικό χώρο Xcaret, που ήταν παλαιότερα οικισμός των Μάγια. Αντί για τεχνητά τρενάκια, το θεματικό πάρκο χρησιμοποιεί το φυσικό περιβάλλον για να προσφέρει στους επισκέπτες συγκινήσεις. Κολυμπήστε με καρχαρίες και εξερευνήστε υπόγεια ποτάμια και σπήλαια, ενώ το βράδυ, παρακολουθήστε μια ζωντανή παράσταση που απεικονίζει τον πολιτισμό των Μάγια.

Πάρκο Xcaret, Μεξικό

Ο μαγικός κόσμος του Χάρι Πότερ
Ορλάντο, Φλόριντα

Το αντίγραφο του κόσμου του Χόγκουαρτς στα Universal Studios. Κάντε ξόρκια, πιείτε μπύρα βουτύρου και ταξιδέψτε με το Εξπρές του Χόγκουαρτς από το Diagon Alley στο χωριό Hogsmeade.

Ο μαγικός κόσμος του Χάρι Πότερ

Hacienda Nápoles
Κολομβία

Χτισμένο από την κολομβιανή κυβέρνηση στους χώρους της έπαυλης του βαρόνου της κοκαΐνης, Πάμπλο Εσκομπάρ, ολόκληρο το πάρκο έχει θέμα τη ζωή του. Δείτε το δαχτυλίδι ταυρομαχιών, τη συλλογή από αντίκες, τα υδάτινα αξιοθέατα και το καταφύγιο άγριας ζωής. 

Hacienda Nápoles

Puy du Fou
Γαλλία

Αυτό το θεματικό πάρκο επικεντρώνεται γύρω από διαδραστικές παραστάσεις ιστορικού δράματος με υψηλής τεχνολογίας ειδικά εφέ, όπου οι επισκέπτες συμμετέχουν σε εκστρατείες Βίκινγκ, μονομαχίες και πολλά άλλα. Υπάρχουν, επίσης, ανακατασκευασμένοι ιστορικοί οικισμοί και τα έξι ξενοδοχεία του χώρου είναι θεματικά. Μείνετε σε μια ακρόπολη της Μέσης Εποχής, σε ένα αντίγραφο των Βερσαλλιών ή σε μια καλύβα με αχυρένια στέγη της εποχής των Μεροβιγγείων, μεταξύ άλλων.

Puy du Fou, Γαλλία

Phantasialand
Γερμανία

Νιώστε σαν να ταξιδεύετε στον κόσμο μέσα σε μία μόνο ημέρα σε αυτό το βραβευμένο από το Parkscout ως το πιο εντυπωσιακό θεματικό πάρκο της Ευρώπης το 2020. Από τη σαβάνα της Δυτικής Αφρικής μέχρι το ιστορικό Βερολίνο, κάθε τμήμα έχει τις αντίστοιχες βόλτες. 

Phantasialand Γερμανία

Salina Turda
Ρουμανία

Κάντε μια βόλτα με βάρκα στην υπόγεια λίμνη, παίξτε μίνι γκολφ, μπόουλινγκ και κάντε βόλτα με τη ρόδα του λούνα παρκ. Στη συνέχεια, κάντε μια βουτιά στις αλμυρές λίμνες Durgău, που θεωρούνται φυσική θεραπεία για τον πόνο στις αρθρώσεις και τις φλεγμονές.

Salina Turda

 

Θεματικό πάρκο τυριού Imsil
Επαρχία North Jeolla, Νότια Κορέα

Βυθιστείτε σε μια τυρο-ουτοπία. Αυτό το θεματικό πάρκο που άνοιξε το 2004 για να γιορτάσει τη νεοαποκτηθείσα αγάπη της χώρας για το τυρί, διαθέτει ένα Cheese Playland, χώρους για να μάθετε για τη διαδικασία παρασκευής τυριών και, φυσικά, ευκαιρίες για να καταβροχθίσετε γαλακτοκομικά προϊόντα.

Crocosaurus Cove

Crocosaurus Cove
Ντάργουιν, Αυστραλία

Αυτό το πάρκο με θέμα τα ερπετά είναι ίσως πιο γνωστό για το αμφιλεγόμενο «Κλουβί του Θανάτου», στο οποίο οι επισκέπτες περικλείονται σε έναν διαφανή κύλινδρο και πέφτουν μέσα σε νερά γεμάτα κροκόδειλους, όπου τα πλάσματα μήκους 20 ποδιών περιφέρονται για 15 λεπτά. Επίσης, οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν το ερπετοτροφείο για να μάθουν από απόσταση 70 είδη ερπετών της Αυστραλίας.

Πηγή: skai.gr