Ιταλίδα δέχθηκε επίθεση από αγριογούρουνο σε παραλία της Γένοβας! - Δείτε το video

Ιταλίδα δέχθηκε επίθεση από αγριογούρουνο

Η επίθεση σημειώθηκε στην παραλία Στούρλα, προάστιο της Γένοβας, όπου η 57χρονη Ροσάνα Φαλκόνε είχε πάει να χαλαρώσει μετά τη δουλειά της

Ναι, έγινε κι αυτό! Αγριογούρουνο δάγκωσε μία Ιταλίδα σε παραλία της Γένοβας λίγο αφότου έφαγε μια πίτσα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Guardian». 

Η επίθεση σημειώθηκε στην παραλία Στούρλα, προάστιο της Γένοβας, όπου η 57χρονη Ροσάνα Φαλκόνε είχε πάει να χαλαρώσει μετά τη δουλειά της. «Βρισκόμουν στην παραλία και καθόμουν στην πετσέτα μου. Απολάμβανα το αεράκι όταν ένα αγριογούρουνο εμφανίστηκε δίπλα μου: Παρέμεινα ακίνητη -αυτό μας έχουν συμβουλεύσει να κάνουμε- όμως μετά ήρθε καταπάνω μου και δάγκωσε το χέρι μου», λέει η ίδια. 

Η Φαλκόνε που είναι ακτιβίστρια για το Δημοκρατικό κόμμα εξηγεί πως είχε μόλις φάει πίτσα όταν το σχετικά μεγάλο αγριογούρουνο εμφανίστηκε. «Νόμιζα πως το προσέλκυσε η πίτσα και πως θα προσπαθούσε να ανοίξει το χάρτινο κουτί με ό,τι είχε απομείνει. Όμως, αντ'αυτού, με δάγκωσε», αναφέρει. 

Η ίδια άρχισε να φωνάζει. Ένας λουόμενος έτρεξε να τη βοηθήσει, καθώς το χέρι της αιμορραγούσε, ενώ οι πολλοί άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για αντιτετανικό και φάρμακα κατά της λύσσας. Παρότι δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται αγριογούρουνα σε παραλία της Γένοβας, πιστεύεται πως είναι η πρώτη φορά που δαγκώνουν άνθρωπο. Τον περασμένο μήνα, τρία αγριογούρουνα κατέβηκαν στην παραλία, προσπαθώντας να κλέψουν υπολείμματα φαγητού από τραπέζι όπου κάθονταν λουόμενοι. 

Όπως σημειώνει η Φαλκόνε, η τελευταία επίθεση είναι δείγμα επιδείνωσης του φαινομένου, τουλάχιστον στη Γένοβα. «Είναι απαράδεκτο να μπαίνουν οι πολίτες σε τέτοιο κίνδυνο. Στην παραλία που ήμουν, βρισκόταν δίπλα μου ένα ζευγάρι με ένα μωρό στο καρότσι. Τι θα γινόταν αν το αγριογούρουνο είχε δαγκώσει το παιδί; Η παραλία είναι προσβάσιμη και σε ΑμεΑ, γιατί να τους βάζουν σε κίνδυνο; Πρέπει οι αρχές να διαχειριστούν την κατάσταση», προειδοποιεί η Φαλκόνε. 

Πηγή: skai.gr