Εντολή Πούτιν να ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός: "Το εμβόλιο Sputnik-V το καλύτερο παγκοσμίως"

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στους κυβερνητικούς αξιωματούχους να ξεκινήσουν στην Ρωσία το πρόγραμμα του μαζικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού από την ερχόμενη εβδομάδα, προβαίνοντας στη προετοιμασία των αντίστοιχων υποδομών, ενώ εκθείασε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του κορωνοϊού, λέγοντας ότι είναι το καλύτερο εμβόλιο στον κόσμο.

«Ήδη ξεκινήσαμε τον ευρείας κλίμακας εμβολιασμό… Τώρα πρέπει να περάσουμε από τον ευρείας κλίμακας στον μαζικό εμβολιασμό», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια κυβερνητικής βιντεοδιάσκεψης, ενώ απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς αξιωματούχους είπε: «Σας παρακαλώ από την ερχόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός όλου του πληθυσμού, και να καταρτισθεί το αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα, όπως γίνεται και με τις άλλες ασθένειες για παράδειγμα με την γρίπη».

Ο ευρείας κλίμακας εμβολιασμός των πολιτών στην Ρωσία είχε ξεκινήσει στην Ρωσία στις αρχές Δεκεμβρίου

Ο Πρόεδρος Πούτιν αναφερόμενος στον ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, είπε πως θεωρεί ότι το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έδειξε ότι είναι το καλύτερο στον κόσμο και πως τα πλεονεκτήματα του πλέον είναι προφανή.

«Το ρωσικό εμβόλιο, είναι πλέον εντελώς προφανές, αλλά αυτό πιστεύαμε και από την αρχή και αποδεικνύεται στην πράξη, είναι νομίζω το καλύτερο στον κόσμο», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια κυβερνητικής βιντεοδιάσκεψης, η ομιλία του στην οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση. Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο «κανένα άλλο σκεύασμα αυτού του είδους, δεν επιδεικνύει τέτοιο επίπεδο προστασίας και τέτοιο βαθμό ασφαλείας».

Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή να μελετηθεί το πώς το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα δράσει σε συνθήκες πολλαπλών μεταλλάξεων του ιού.

Παράλληλα ο πρόεδρος Πούτιν επέστησε την προσοχή στο ότι σε μερικές χώρες παρατηρείται έξαρση των μολύνσεων από τον κορωνοϊό, η οποία «δεν είναι σαφές αν σχετίζεται με τις νέες μεταλλάξεις ή με το ότι τις ημέρες των εορτών δεν τηρήθηκαν επαρκώς τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ