Έντι Ράμα για Μπελέρη: «Κέρδισε με μια χούφτα ψήφους – Θα μιλήσω μετά τις εκλογές στην Ελλάδα»

Ο Αλβανός πρωθυπουργός είπε επίσης ότι η ελληνική μειονότητα «δεν είναι μπάλα από κρέας να πετιέται πέρα δώθε για προεκλογικούς σκοπούς»

Συνέντευξη τύπου μετά την νίκη του κόμματος του στις δημοτικές εκλογές στην Αλβανία παραχώρησε ο Έντι Ράμα, ο οποίος αναφέρθηκε και στην σύλληψη Μπελέρη που προκάλεσε ένταση στις Ελληνοαλβανικές σχέσεις. 

Ο Αλβανός πρωθυπουργός είπε ότι προτιμά να σεβαστεί τις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα και ότι θα τοποθετηθεί  όταν αυτές τελειώσουν. 

«Θέλω να σεβαστώ τις εκλογές στην Ελλάδα και να κατανοήσω την εμπρηστική ρητορική, προσπαθώντας για όσο το δυνατόν περισσότερη σοφία και αυτοσυγκράτηση από την πλευρά μας. Κάναμε εξαιρετική δουλειά με την Ελλάδα, με τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη και τον Υπουργό Δένδια, να φτιάξουμε μια νέα γέφυρα συνεργασίας. Εγώ από την πλευρά μου είμαι υποχρεωμένος να βάλω τα δυνατά μου πριν αντιδράσω αναλογικά»

Για την σύλληψη Μπελέρη είπε δεν σχεδιάζει να λάβει αποφάσεις για το θέμα πριν αποφανθεί η αλβανική δικαιοσύνη, την οποία «δεν αμφισβήτησε ποτέ κανείς, ούτε εγώ, πόσο μάλλον άλλοι, εκτός Αλβανίας»

Όπως τόνισε, «δεν υπάρχει άλλη δικαιοσύνη για τους πολίτες στην Αλβανία με αλβανική υπηκοότητα και άλλη για τους ελληνικής υπηκοότητας». 

Για τις εκλογές στη Χειμάρρα και την νίκη Μπελέρη ο Αλβανός πρωθυπουργός είπε ότι η διαδικασία έγινε με διαφάνεια και ειρηνικά. 

«Διεξήχθησαν σε πλήρη ηρεμία, η ψηφοφορία έγινε χωρίς κανένα εμπόδιο, χωρίς κάποιο επεισόδιο. Ήταν παρόντες εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος με την ιδιότητα του παρατηρητή, εκεί ήταν δημοσιογράφοι απ' όλα τα ΜΜΕ, αλβανικά και ελληνικά, εκεί ήταν και οι αστυνομικές δυνάμεις που εγγυήθηκαν την ομαλή διαδικασία της ψηφοφορίας, και εκεί έγινε μια καταμέτρηση, όπως παντού στην Αλβανία, με διαφάνεια, ειρηνικά»

Για τον Μπελέρη: «Τελικά κέρδισε με μια χούφτα ψήφους, αλλά δεν πειράζει. 

Όλα αυτά απορρίπτουν πλήρως κάθε είδος επιχείρημα ότι εκεί καταβλήθηκε προσπάθεια αποκόμισης, από εμάς, μιας νίκης με παράνομους εκλογικά τρόπους. Όλα αυτά δεν έχουν καμιά σχέση με την απόφαση του δικαστηρίου, με πρόταση του εισαγγελέα, για τον συγκεκριμένο υποψήφιο. Συνεπώς εγώ πιστεύω ότι αρκεί το επιχείρημα αυτό για να μην μπερδευτούν τα πράγματα» είπε ο Ράμα.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός είπε επίσης ότι η ελληνική μειονότητα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τροφή για εκλογικά ζητήματα.

Δεν υπάρχει άλλη δικαιοσύνη για τους πολίτες στην Αλβανία με αλβανική υπηκοότητα και άλλη για τους ελληνικής υπηκοότητας. Τα όργανα δικαιοσύνης εχουν τα ελαττώματα και τα βάρη τους. Έτσι άκουσα πολλά, αλλά προτίμησα να μην μιλήσω. Δεν θα μιλήσω μέχρι να τελειώσουν οι εκλογές στην Ελλάδα. Έχω ακούσει και Σύριζα και ΠΑΣΟΚ, κόμματα τα οποία θεωρούνται τα αντίστοιχα αδελφικά για το αλβανικό σοσιαλιστικό, να μιλάνε έντονα για αυτό το ζήτημα. Η ελληνική μειονότητα δεν είναι μπάλα από κρέας να πετιέται από πέρα δώθε για προεκλογικούς σκοπούς», είπε ο Ράμα.
 

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ximara.gr
 

Πηγή: skai.gr