Ενέργεια με... δελτίο από τον χειμώνα: Δραματική πρόβλεψη του επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας

Ενέργεια με... δελτίο από τον χειμώνα: Δραματική πρόβλεψη του επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας

«Αν έχουμε έναν σκληρό χειμώνα, έναν μακρύ χειμώνα και αν δεν λάβουμε μέτρα... δεν θα απέκλεια δελτίο φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ξεκινώντας από τις μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις», είπε σε συνέντευξή του στους Financial Times.  

Η Ευρώπη κινδυνεύει με δελτίο... ενέργειας αυτόν τον χειμώνα, ιδιαίτερα εάν ο κρύος καιρός συμπέσει με την αναζωπύρωση της οικονομικής ζήτησης στην Κίνα, προειδοποίησε ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA).

Σε μερικά από τα πιο σκληρά σχόλια μέχρι στιγμής σχετικά με το ενδεχόμενο ελλείψεων ενέργειας μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Fatih Birol, εκτελεστικός διευθυντής της ΙΕΑ, είπε ότι θα μπορούσε να εισαχθεί δελτίο για τους χρήστες βιομηχανικού φυσικού αερίου και άλλους εάν δεν ληφθούν μέτρα γρήγορα για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας.

«Αν έχουμε έναν σκληρό χειμώνα, έναν μακρύ χειμώνα και αν δεν λάβουμε [μέτρα από την πλευρά της ζήτησης] ... δεν θα απέκλεια δελτίο φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ξεκινώντας από τις μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις», είπε σε συνέντευξή του στους Financial Times.
 

Πηγή: skai.gr