Ελβετία: 25 τραυματίες μετά από πυροβασία- Tι είναι ο «Αναστενάρης»- Γιατί κάποιοι θέλουν να περπατούν σε κάρβουνα

Το περιστατικό συνέβη σε λίμνη της Ζυρίζης. Δεκατρεις από τους 25 τραυματίες νοσηλεύτηκαν με πιο σοβαρά τραύματα.

Είκοσι πέντε άνθρωποι οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο με εγκαύματα μετά από περπάτημα σε αναμμένα κάρβουνα στη βόρεια Ελβετία.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την τοπική αστυνομία, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ειδοποιήθηκαν για τραυματισμούς σε μια ιδιωτική εκδήλωση στη λίμνη της Ζυρίχης το απόγευμα της Τρίτης.

Σε 25 άτομα παρασχέθηκε ιατρική περίθαλψη ενώ 13 από αυτούς νοσηλεύτηκαν με πιο σοβαρά τραύματα.

Η αστυνομία και ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος.

Η ομάδα περπάτησε πάνω σε ένα στρώμα από αναμμένα κάρβουνα μήκους αρκετών μέτρων και ένιωσε πόνο αμέσως μετά, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το περπάτημα σε αναμμένα κάρβουνα χρησιμοποιείται μερικές φορές σε  «μαθήματα θάρρους» και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, ενώ χρησιμοποιείται επίσης σε πολλά μέρη του κόσμου ως ιεροτελεστία έθιμο, δοκιμασία ή πρακτική για την ενίσχυση των κοινωνικών σχέσεων και τον καθορισμό ρόλων εντός των ομάδων, που συχνά περιλαμβάνουν συλλογικές εργασίες.

Κατα το....ελληνικότερον, όσοι προβαίνουν σε αυτή τη πρακτική στη χωρά μας, ονομάζονται «Αναστενάρηδες» και είναι στην πραγματικότητα πιστοί ενός λατρευτικού εθίμου πυροβασίας που λέγεται «Αναστενάρια» και προέρχεται από την Ανατολική Θράκη.

Με πληροφορίες από: Ηuffnews

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: YOUTUBE OBC NEWS

Πηγή: skai.gr