Ελληνίδα από Λίβανο: Τα ΙΧ κουνιόνταν σαν βάρκες – Εκατοντάδες οι αγνοούμενοι 

Οι αρχικές μικρές εκρήξεις στη Βηρυτό, που προηγήθηκαν της μεγάλης, οδήγησαν σε αύξηση των απωλειών, δήλωσε μέσω του ΣΚΑΪ η Σοφία Κατσογιάννου, Ελληνίδα που ζει στη λιβανική πρωτεύουσα.
 
«Έγιναν μικρές εκρήξεις, έσπευσε πολύς κόσμος, από Ερυθρό Σταυρό, νοσοκομεία, νέα παιδιά… Εξαϋλώθηκαν, μιλάμε τοπίο από Άρη, σεληνιακή άμμος» δήλωσε συγκλονισμένη, μιλώντας για εκατοντάδες αγνοούμενους.   

«Οδηγούσα,  γύριζα σπίτι, μού φαίνεται μια άλλη ζωή» δήλωσε η Σοφία Κατσογιάννου για το πώς βίωσε τη στιγμή της έκρηξης. «Ήμασταν κολλημένοι στην κίνηση αισθάνθηκα σεισμό... Θεώρησα ότι ήταν σεισμός. Μετά από κάποια δευτερόλεπτα αισθάνθηκα σαν τα αυτοκίνητα να είναι βάρκες και να πλέουν στο νερό μετατοπίστηκαν τα αυτοκίνητα κάποιοι χτύπησαν μέσα στο αυτοκίνητο τους» δήλωσε. 

«Είναι σα να είναι μια άλλη ζωή… Εδώ υπάρχει οργή, θυμός, θλίψη, έντονη συναισθηματική φόρτιση φοβερές κατηγορίες για τις αρχές, την κυβέρνηση τους υπεύθυνους. Είναι ανείπωτα τα ερωτήματα.  Είναι τραγική η κατάσταση χρειάζεται ανθρωπιστική βοήθεια για τους επομένους μήνες».

«Ο κόσμος δεν είχε να φάει πριν τώρα γυρίζει στους δρόμους να βρει τους δικούς του… Τόσα πολλά τα ‘’γιατί’’ απάντηση δεν υπάρχει. Οι αρχές γνώριζαν χρόνια τώρα για τα λιπάσματα και είχαν βάλει δίπλα βεγγαλικά» σημείωσε η κ. Κατσογιάννου. Όπως ανέφερε, η ευρύτερη περιοχή γύρω από το «σημείο μηδέν» είναι απαγορευμένη ζώνη για τους πολίτες και βρίσκεται στρατός. 

Πηγή: skai.gr