Κλείσιμο

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας Εργατικών θα παραμείνει ο Τζέρεμι Κόρμπιν

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του βρετανικού Εργατικού Κόμματος θα παραμείνει τελικά για την ώρα ο τέως ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν με απόφαση του διαδόχου του σερ Κιρ Στάρμερ.

Το βράδυ της Τρίτης πειθαρχικό πάνελ της Εθνικής Εκτελεστικής Επιτροπής των Εργατικών αποφάσισε την επανένταξη στο κόμμα του κ. Κόρμπιν, η ιδιότητα μέλους του οποίου είχε ανασταλεί πριν από τρεις εβδομάδες. 

Αιτία για την αναστολή ήταν η αντίδρασή του στο καταδικαστικό πόρισμα της Επιτροπής Ισοτήτων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που είχε ερευνήσει τις καταγγελίες περί αντισημιτισμού στους Εργατικούς.

Η επιτροπή είχε αποφανθεί πως οι Εργατικοί ευθύνονταν την περίοδο ηγεσίας Κόρμπιν για «παράνομες πράξεις παρενόχλησης και διακρίσεων» εναντίον μελών του κόμματος.

Ο κ. Κόρμπιν είχε αντιδράσει κάνοντας λόγο για «δραματική υπερβολή» του μεγέθους του προβλήματος για πολιτικούς λόγους από αντιπάλους του εντός και εκτός κόμματος, με αποτέλεσμα να τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Ο σερ Κιρ, ωστόσο, αποφάσισε να μη δεχθεί πίσω στους κοινοβουλευτικούς κόλπους του κόμματος τον 71 ετών βουλευτή βορείου Λονδίνου λέγοντας ότι έχει υπονομεύσει τη δουλειά που γίνεται στο κόμμα για την αποκατάσταση της πίστης στην αντιμετώπισης του αντισημιτισμού.

Ο κ. Κόρμπιν εκλέγεται βουλευτής συνεχώς από το 1983.

Πηγή: skai.gr