Έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας: Ο Πούτιν συγκάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας τη Δευτέρα

Ο Ρώσος πρόεδρος έχει ήδη ζητήσει από την FSB να αυξήσει το επίπεδο φύλαξης σε κρίσιμες δομές - Από το Σάββατο ορίστηκε νέος διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία

Τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Δευτέρα ζήτησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά την επίθεση και την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος είχε ζητήσει ήδη από την FSB να αυξήσει το επίπεδο φύλαξης σε κρίσιμες υποδομές, όπως στις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, ενώ φαίνεται να επισπεύδει την εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων στρατιωτών, προκειμένου να σταλούν στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Συνεργάτες του Πούτιν έκαναν λόγο για σοβαρά αντίποινα απέναντι στην επίθεση των Ουκρανών στη γέφυρα της Κριμαίας, ενώ μόλις χθες, τοποθετήθηκε νέος επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Δορυφορικές εικόνες αμέσως μετά την έκρηξη

Δορυφορικές εικόνες που τραβήχτηκαν αμέσως μετά την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας, δείχνουν το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη.

Από την έκρηξη έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα, ενώ καταστράφηκε ο ένας οδικός διάδρομος και υπέστη ζημιές ο σιδηροδρομικός άξονας και ένα τρένο, που έτυχε να διέρχεται από το σημείο εκείνη τη στιγμή.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για τεράστια ποσότητα εκρηκτικών, η έκρηξη των οποίων προκάλεσε ωστικό κύμα σε μία πάρα πολύ μεγάλη απόσταση.

Δείτε τις εικόνες από τον δυρυφόρο αμέσως μετά την έκρηξη: 

Maxar

maxar

Πηγή: skai.gr