Εκπρόσωπος Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας στον ΣΚΑΪ: Θέμα χρόνου η ρωσική προέλαση στα ανατολικά

Για τον κίνδυνο οι Ρώσοι να καταφύγουν στη χρήση πυρηνικών όπλων, προειδοποιεί μιλώντας αποκλειστικά στην κάμερα του ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Ολεξάντρ Μοτουζιάνικ.

«Ξέρουμε ότι η χρήση πυρηνικών είναι το ύστατο χαρτί της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ελπίζουμε διακαώς ότι δεν θα φτάσει μέχρι αυτό το σημείο» τονίζει αναφέροντας πως η Ρωσία πρέπει να καταλάβει ότι εάν κάνει ένα τέτοιο βήμα θα είναι μεγάλο ερωτηματικό η επιβίωση όλου του πλανήτη.

«Μέχρι τώρα οι μυστικές μας υπηρεσίες αλλά και οι υπηρεσίες πληροφοριών των ξένων εταίρων και συμμάχων μας δεν βλέπουν κάποια προετοιμασία για χρήση τέτοιων όπλων. Αλλά γνωρίζοντας πόσο απρόβλεπτη είναι η ρωσική ηγεσία στις κινήσεις της εμείς χρειάζεται να είμαστε έτοιμοι για το οποιοδήποτε σενάριο», προσθέτει.

Η ρωσική προέλαση στα ανατολικά είναι θέμα χρόνου

Όπως αναφέρει ο Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, η επιχείρηση προέλασης του ρωσικού στρατού στο Ντομπάς θα γίνει σίγουρα.

«Εγώ δεν μπορώ να πω πότε θα γίνει αλλά πολύ πιθανόν να γίνει σύντομα γιατί η Ρωσία εισήλθε στην τελική φάση συγκέντρωσης δυνάμεών της. Κι αυτό θα γίνει επίσης γιατίη Ρωσία χρειάζεται νίκες, νίκες που θα δικαιολογούν ό,τι γίνεται στην Ουκρανία στα μάτια των Ρώσων πολιτών την εισβολή στη χώρα μας» επισημαίνει.

 
Ενόψει της μάχης των μαχών που θα δοθεί στην ανατολική Ουκρανία, οι εισβολείς δεν κρύβουν τον τελικό τους στόχο, γράφοντας "προς το Ντομπάς" στα τεθωρακισμένα τους.

Πηγή: skai.gr