Εκλογές στην Ιταλία: Ο Ματέο Σαλβίνι παρουσίασε τις έξι δεσμεύσεις της Λέγκα

Ενεργειακή κρίση, ενιαία φορολογική κλίμακα, μεταναστευτικό, ακρίβεια και αυτονομία αυτοδιοίκησης, αλλά και μείωση του ορίου ηλικίας για τη συνταξιοδότηση οι εξαγγελίες του γραμματέα της Λέγκα 

Ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι παρουσίασε σήμερα το απόγευμα, στην Ποντίντα της βόρειας Ιταλίας, τις έξι κύριες δεσμεύσεις του κόμματός του ενόψει των εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου και με στόχο την διακυβέρνηση της χώρας.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για νέες οικονομικές βοήθειες για την πληρωμή των λογαριασμών της ενέργειας από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, την έγκριση μεταρρύθμισης που να ενισχύει την αυτονομία της τοπικής αυτοδιοίκησης, την αυστηροποίηση των νόμων για το μεταναστευτικό, την υιοθέτηση ενιαίας φορολογικής κλίμακας, τη μείωση του ορίου ηλικίας για την συνταξιοδότηση και τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος.

«Scripta manent, τα γραπτά μένουν. Οι υπουργοί και περιφερειάρχες μας υπογράφουν σήμερα τις συγκεκριμένες προγραμματικές δεσμεύσεις», τόνισε ο Σαλβίνι. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στην συγκέντρωση της Ποντίντα συμμετέχουν την ώρα αυτή 100.000 υποστηρικτές της Λέγκα.

Ο γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Ενρίκο Λέτα, σε ομιλία του αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη συγκέντρωση και υπογράμμισε ότι η Λέγκα συνεχίζει να διχάζει επικίνδυνα την Ιταλία σε Βορρά και Νότο και να ταυτίζεται με τις θέσεις της Ουγγαρίας του Βίκτορ Ορμπάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ