Εικόνες εξαθλίωσης σε Τουρκία-Κυβερνητικοί βουλευτές: «Αντί για δυο κιλά, αγοράστε μισό κιλό κρέας»

Τούρκοι πολίτες σχημάτισαν ουρές στα βενζινάδικα χθες προκειμένου να προλάβουν τις αλλαγές στις τιμές των τιμών, καθώς σήμερα αναμένονται αυξήσεις της τάξης του 10-15%.

Σημειώνεται ότι η τιμή της βενζίνης στην Τουρκία είναι χαμηλότερη σε σχέση με την Ελλάδα και την Ευρώπη αφού η τουρκική κυβέρνηση δεν αυξάνει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, για ναμην ξεφύγει ο πληθωρισμός. Συνεπώς κυμαίνεται στα 0,80 με 0,90.

Όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ του ο Μάνωλης Κωστίδης, 10% αύξηση σε μια νύχτα και σχεδόν ο διπλασιασμός της τιμής του υγραερίου μέσα σε έξι μήνες έχει επηρεάσει πάρα πολύ τους Τούρκους, όταν ο βασικός μισθός είναι στα 200 ευρώ.

Αντίστοιχες εικόνες αναμένονται και σε άλλα προϊόντα. Στα σούπερ μάρκετ υπάρχει μεγάλη ζήτηση καθώς σε προϊόντα όπως ζάχαρη, καφέδες, γάλα, λάδι θα αυξηθούν κι άλλο σε πέντε μέρες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν έλλειψεις καθώς τα καταστήματα επιβάλλουν περιορισμούς για να εξυπήρετήσουν όλους τους καταναλωτές. 

Επισημαίνεται ότι χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη με τους διοικητές των τραπεζών υπό τον Κεντρικό Τραπεζίτη, ο οποίος διαβέβαιωσε ότι δεν υπάρχει κάνενα πρόβλημα στο τραπεζικό σύστημα.

Ωστόσο υπάρχει ανησυχία σήμερα Παρασκευή μήπως ανακοινωθούν μέτρα. 

Την ίδια ώρα, βουλευτές της κυβέρνησης προσπάθησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία εικόνα εξαθλίωσης στη χώρα. «Υπάρχει αφθονία», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Μάλιστα κυβερνητικός βουλευτής δήλωσε: «Αντί να αγοράζετε δυο κιλά κρέας, αγοράστε μισό κιλό κρέας». 

Στο μεταξύ, κρεοπώλης ανέφερε ότι δεν αγοράζουν πλέον κρέας, διότι οι γυναίκες ζητούν κόκκαλα για να βάζουν στο φαγητό ώστε να μυρίζει κρέας.

Πηγή: skai.gr