Ειδικός κατά της OceanGate: «Υποβρύχιοι καουμπόηδες» όσοι οργάνωσαν την αποστολή του υποβρυχίου Titan

«Η αποστολή ενός τέτοιου σκάφους σε τέτοια βάθη ήταν μια απερίσκεπτη κίνηση»

Σφοδρό «κατηγορώ» κατά της OceanGate Expeditions της εταιρείας στην οποία ανήκει το εξαφανισμένο υποβρύχιο Titan, για την απόφασή της να οργανώσει αποστολή με πέντε επιβάτες σε τέτοια βάθη, εξαπέλυσε στη RAI News o μηχανικός Σέρτζιο Καπελέτι, πρόεδρος της Drass Underwater Technology and Defence, εταιρείας που δραστηριοποιείται στην υπερβαρική τεχνολογία και στην παραγωγή εμπορικών σκαφών βαθιάς κατάδυσης, υποβρυχίων και οχημάτων ειδικών δυνάμεων.

«Βλέποντας τις εικόνες, και με τα λίγα δεδομένα που έχουμε διαθέσιμα, μπορώ να πω ότι οι πιθανότητες να είναι άθικτο το όχημα είναι εξαιρετικά απομακρυσμένες. Μοιάζει με μια αποστολή που πραγματοποιήθηκε με προηγούμενες τεχνολογίες και ακατάλληλες συσκευές ασφαλείας. Αυτοί που έστησαν μια τέτοια επιχείρηση είναι ‘’υποβρύχιοι καουμπόηδες’’, φαίνεται να έχουν παραμεληθεί τα στοιχεία του κινδύνου, που για μια αποστολή αυτού του είδους είναι υψηλότερα από τα συνηθισμένα».

«Η αποστολή ενός τέτοιου σκάφους σε τέτοια βάθη ήταν μια απερίσκεπτη κίνηση» τόνισε ο Καπελέτι.

Μοιραία για τους πέντε επιβάτες μπορεί να αποδειχθεί η οχτάωρη καθυστέρηση της OceanGate Expeditions να ενημερώσει ότι έχασε το στίγμα του στο αμερικανικό Λιμενικό Σώμα την Κυριακή, όπως αναφέρουν αμερικανικά και αγγλικά ΜΜΕ.

Το υποβρύχιο Titan κατευθυνόταν στο ναυάγιο του Τιτανικού, στη μέση του Ατλαντικού, όταν το στίγμα του χάθηκε από το υποστηρικτικό του πλοίο Polar Prince. 

Πηγή: skai.gr