Εφαρμόζεται το δόγμα Ερντογάν αγνοείστε τα σύνορα: Στο Ιράκ η δολοφονία του στελέχους του PKK

Εκτός τουρκικού εδάφους, στο όρος Καντίλ του Ιράκ, βρήκαν το θάνατο από συνδυασμένη επιχείρηση της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ και του τουρκικού στρατού η Εσμέ Εράτ, αρχηγός του γυναικείου βραχίονα της κουρδικής οργάνωσης PKK και ο οδηγός της. 

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, το ηγετικό στέλεχος του PKK βρήκε το θάνατο από συνδυασμένη επιχείρηση της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT και του τουρκικού στρατού.

Η εκτέλεση της Εράτ, η οποία δεν έχει γίνει γνωστό πότε ακριβώς πραγματοποιήθηκε, έρχεται στον απόηχο της δήλωσης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη Δευτέρα σε εκδήλωση για τις νέες εγκαταστάσεις της ΜΙΤ. 

Ο τούρκος πρόεδρος προέτρεψε τα στελέχη της ΜΙΤ να διεξάγουν επιχειρήσεις στο εξωτερικό, χωρίς να λογαριάζουν σύνορα, κατά προφανή παράβαση του διεθνούς δικαίου. 

Υπενθυμίζεται ότι το Μάρτιο του 2018 είχε προκαλέσει σάλο στο Κόσοβο η απαγωγή έξι ατόμων που φέρονται να είχαν διασυνδέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον άνθρωπο που ο Ερντογάν κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016. Η τουρκική επιχείρηση, στην οποία οι Αλβανοί αγνοήθηκαν παντελώς, οδήγησε σε πρωτοφανή διπλωματική κρίση στις σχέσεις Πρίστινα – Άγκυρας. 

Πηγή: skai.gr