Νέα ένταση στη Δυτική Όχθη - Ένας Παλαιστίνιος νεκρός από τα πυρά του ισραηλινού στρατού

Ισραηλινοί στρατιώτες

Ο 25χρονος Μοχάμεντ Μάρεϊ έχασε τη ζωή του από σφαίρα που τον έπληξε στο στέρνο, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν νωρίς σήμερα το πρωί έναν Παλαιστίνιο στη διάρκεια συγκρούσεων που σημειώθηκαν στην Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσαν παλαιστίνιοι και ισραηλινοί αξιωματούχοι.

Ο 25χρονος Μοχάμεντ Μάρεϊ έχασε τη ζωή του από σφαίρα που τον έπληξε στο στέρνο, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa μετέδωσε ότι ο Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής στην πόλη.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια της νύχτας διενήργησε "αντιτρομοκρατική επιχείρηση" σε πολλές περιοχές της Δυτικής Όχθης.

Στην Τζενίν, παλαιστίνιοι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον στρατιωτών, σύμφωνα με τον στρατό.

"Ένας αριθμός υπόπτων επίσης εκσφενδόνισε εκρηκτικές συσκευές εναντίον στρατιωτών που απάντησαν με πυρά. Αναγνωρίστηκε ένας στόχος", πρόσθεσε ο στρατός χωρίς να σχολιάσει ειδικώς τον θάνατο του Μάρεϊ.

Ο θάνατός του σημειώνεται εν μέσω της κλιμακούμενης βίας στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση.

Δεκαεννέα άνθρωποι--κυρίως ισραηλινοί πολίτες στο έδαφος του Ισραήλ--έχουν σκοτωθεί από τα τέλη Μαρτίου κυρίως σε επιθέσεις από Παλαιστινίους και Ισραηλινούς Άραβες.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας έχουν απαντήσει με σχεδόν καθημερινές επιδρομές στη Δυτική Όχθη, περιλαμβανομένων εντός και στα πέριξ της Τζενίν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ