Δορυφορικές εικόνες από το ρωσικό υποβρύχιο-«εξολοθρευτή» Belgorοd στην Αρκτική

Εντείνονται οι φήμες για την πραγματοποίηση πυρηνικής δοκιμής από τη Μόσχα

Εντονότατο προβληματισμό έχει προκαλέσει στη Δύση η μετακίνηση του ρωσικού υποβρύχιου «εξολοθρευτή» Belgorod από τη βάση του στην Αρκτική.

Νέες δορυφορικές εικόνες δείχνουν το τεράστιο πυρηνικό υποβρύχιο, που φέρει όπλα «αποκάλυψης», να κινείται γύρω από τη Θάλασσα Μπάρεντς, την ίδια στιγμή που αυξάνονται οι φόβοι ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν σχεδιάζει να πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή στην περιοχή.

belgorod

Το γιγαντιαίο υποβρύχιο Belgorod αναχώρησε από τη βάση του στον Αρκτικό Κύκλο και μπορεί να είναι καθ' οδόν προς τη Θάλασσα Kara για να δοκιμάσει το πυρηνικό όπλο που προκαλεί τεράστιο τσουνάμι, σύμφωνα με μια προειδοποιητική σημείωση του ΝΑΤΟ που διέρρευσε το Σαββατοκύριακο.

Δορυφορικές εικόνες ότι το υποβρύχιο λειτουργεί επί του παρόντος στην επιφάνεια της Αρκτικής θάλασσας, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι για τα σχέδιά του.

Το σκάφος εθεάθη στη Λευκή Θάλασσα να φεύγει από το Severodvinsk, μια πόλη στη βόρεια Ρωσία, λίγες εβδομάδες πριν. Αργότερα εντοπίστηκε στη θάλασσα του Μπάρεντς στις 22 και 27 Σεπτεμβρίου.

belgorod

Η τορπίλη Poseidon είναι ένα drone που λέγεται ότι είναι ικανό να διανύσει τεράστιες αποστάσεις υποβρύχια, πριν εκραγεί απελεηυθερώνοντας ασύλληπτη ενέργεια, προκαλώντας τσουνάμι 500 μέτρων, με στόχο να «πνίξει» παράκτιες περιοχές.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ περιέγραψε το όπλο ως μια «Διηπειρωτική Πυρηνική Αυτόνομη Τορπίλη» με «απίστευτο βεληνεκές» και «ασύλληπτες επιδόσεις».

Πηγή: skai.gr