Ο Πούτιν έκανε τον τσετσένο Καντίροφ υποστράτηγο - Φήμες πως τον προορίζει για υπουργό Άμυνας

Ο 46χρονος Τσετσένος ηγέτης υπερηφανεύεται σε βίντεο πως ο Ρώσος πρόεδρος τον «συνεχάρη προσωπικά» και πως για εκείνον είναι «μεγάλη τιμή» η προαγωγή του σε στρατηγό

Ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ και σύμμαχος του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα Τετάρτη ότι του απονεμήθηκε ανώτερος βαθμός στον ρωσικό στρατό και συγκεκριμένα αυτός του υποστράτηγου, σύμφωνα με τους Moscow Times.

Ο 46χρονος Τσετσένος ηγέτης υπερηφανεύεται σε βίντεο πως ο Ρώσος πρόεδρος τον «συνεχάρη προσωπικά» και πως για εκείνον είναι «μεγάλη τιμή» που τον επέλεξε για τη θέση αυτή. Μάλιστα, αναφέρει πως τον ενημέρωσε «προσωπικά» για την απόφαση αυτή. 

«Ο Πρόεδρος της  Ρωσίας μου απένειμε τον βαθμό του υποστράτηγου», είπε ο Καντίροφ στο Telegram. «Αυτή είναι μια προαγωγή για μένα». 

«Ο πρόεδρος με συνεχάρη προσωπικά. Δίνω το λόγο μου ότι θα τιμήσω αυτήν την εμπιστοσύνη» πρόσθεσε ο Καντίροφ.

Ο βαθμός του υποστράτηγου είναι ο τρίτος υψηλότερος βαθμός στη ρωσική στρατιωτική ιεραρχία.

Ο Καντίροφ έλαβε τον βαθμό αυτό καθώς ο ουκρανικός στρατός απώθησε τις δυνάμεις της Μόσχας από τμήματα περιοχών τις οποίες η Ρωσία μόλις ανακήρυξε «ρωσικές για πάντα». 

Υπενθυμίζεται ότι ο Καντίροφ πριν από λίγες ημέρες παρότρυνε τον Πούτιν να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα, δηλαδή χαμηλής απόδοσης πυρηνικά, στην Ουκρανία. Την ίδια ώρα, φήμες θέλουν τον Καντίροφ να διεκδικεί ακόμα και τη θέση του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας.

Πηγή: skai.gr