Κλείσιμο

Διάσημος Βρετανός youtuber συνελήφθη κοντά στο ρωσικό κοσμοδρόμιο του Καζακστάν συντροφιά με Λευκορώσα «μυστήριο»

Μία υπόθεση που θα μπορούσε να υποκρύπτει το απόλυτο σενάριο κατασκοπείας -και ως τέτοιο το εξέλαβαν οι αρμόδιοι- διαδραματίστηκε στο Καζακστάν, κοντά στο ρωσικό κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ.

Διάσημος Βρετανός youtuber συνελήφθη από τις ρωσικές αρχές κοντά στις εγκαταστάσεις του Μπαϊκονούρ. μαζί με μία γυναίκα μυστήριο από τη Λευκορωσία.

Ο Ριτς Μπέντζαμιν, με περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια ακολούθους στον λογαριασμό του γνωστό ως Bald and Bankrupt, εντοπίστηκε από τις τοπικές αρχές μαζί με τη Αλίνα Τσελιούπα «να συνδέονται με οργάνωση που προβαίνει σε παράνομες δραστηριότητες», όπως αναφέρθηκε, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτουν περισσότερες λεπτομέρειες ή στοιχεία.

Ο Βρετανός youtuber έχει «ανεβάσει» πρόσφατα βίντεο από τα ουκρανικά σύνορα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ερευνάται η δράση του ως πιθανός κατάσκοπος των Βρετανών ή άλλων δυτικών δυνάμεων.

Σε αρκετά βίντεο του Μπέντζαμιν εμφανίζεται μία γυναίκα, ωστόσο δεν είναι εφικτό να επιβεβαιωθεί αν πρόκειται για τη Λευκορώσα Αλίνα, η οποία συνελήφθη μαζί του στο Καζακστάν.

Πηγή: skai.gr